Украинската контраофанзива срещу руските окупатори започна и Западът има големи

...
Украинската контраофанзива срещу руските окупатори започна и Западът има големи
Коментари Харесай

Украински офицер попарва надеждите за скорошен край на войната

Украинската контраатака против съветските окупатори стартира и Западът има огромни упования . Украински офицер на фронта предизвестява обаче да не се надяваме на неотдавнашен завършек на войната след настъплението.

Подполковник Сергий Осачук е с батальона си, ситуиран на фронта в Донбас. Контраофанзивата не трябва да се свързва с упования за завършек на войната , декларира в изявление за RND. " Дотогава има да се извърви още дълъг път. "

Сергий Осачук, който е и лекар на историческите науки, съпоставя войната сега с Първата международна война - " то ние сме в 1916 година, има още цели две години ".

Позовавайки се на огромните упования на Запад за контранастъпление, подполковникът предизвестява за заплахата да станат жертва на личния си триумф . " Никой на Запад не е очаквал, че украинците биха могли да се опълчват толкоз сполучливо на съветската нахлуваща войска. Но ние не сме звездните воини от филмите, които могат да изгонят окупаторите със свръхсила ".

Едва към зимата ще бъде допустимо да се проучва триумфът на контранастъплението, съгласно офицера.
 Европейски Съюз дава обещание да форсира доставките на оръжие за Украйна
Европейски Съюз дава обещание да форсира доставките на оръжие за Украйна

Тиери Бретон: Подготвяме се за война, която ще продължи още месеци, а може би и повече

Осачук е ситуиран в Часов Яр , най-близкия град до Бахмут, който руснаците превзеха през май след девет месеца тежки боеве. Днес показват и вижда против " какво се изправяме ".

Осачук споделя, че задачата на контраофанзивата не е да се превзема село след село , населено място след населено място в сражения, които са тежки и дават доста жертви. Вместо това той споделя, че задачата е да се обкръжат съветските войски, тъй че те да се изтеглят на огромни площи от боязън да не бъдат обкръжени. " Но аз съм огромен реалист, виждам пред какво сме изправени. Има съветски дивизии, които също са добре подготвени и оборудвани . Имат съвременни танкове Т-90, а не музейни експонати от Червения площад. "
 Русия призна за прогрес на украинските войски в Запорожка област
Русия призна за прогрес на украинските войски в Запорожка област

Киев е отвоювал село Пятихатки

Засега Осачук остава оптимист за напредъка на контраофанзивата през първите няколко дни в неговия сектор от фронта, който е дълъг към 1000 км. " Всеки ден напредваме с няколкостотин метра до един километър ". Той сподели, че руснаците са понесли сред 400 и 500 жертви в боевете към Бахмут, а в този момент към момента има сред 200 и 300.

" Но освен руснаците имат огромни загуби, ние също имаме такива. " Той обаче не дава повече детайлности за броя на украинските жертви от съображения за сигурност.
 Украйна се хвали с погубен съветски склад за муниции в Херсонска област
Украйна се хвали с погубен съветски склад за муниции в Херсонска област

Силите на Киев са нанесли мощен удар в село Рикове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР