Тази вечер Найден Тодоров застава пред Симфоничния оркестър на Сан

...
Тази вечер Найден Тодоров застава пред Симфоничния оркестър на Сан
Коментари Харесай

Найден Тодоров с концерт в Сан Ремо

Тази вечер Найден Тодоров застава пред Симфоничния оркестър на Сан Ремо, с цел да показа международната премиера на Концерт за саксофон от актуалния италиански композитор Масимилиано Месиери . Солист на вечерта е Алекс Себастиануто.

Найден Тодоров има дълга история с италианския оркестър, пред който застава за първи път преди повече от 15 години и от този момент му гостува регулярно.

Концертът в Италия е единствено седмица след извънредно сполучливите концерти в Богота, Колумбия, където маестро Тодоров си партнира за първи път с Националната филхармония и звездния виолончелист Сантяго Канон-Валенсия.

В началото на ноември Найден Тодоров ще дирижира световноизвестния пианист Иво Погорелич и Софийската филхармония.
Седмица по-късно още веднъж със Софийската филхармония ще показа международната премиера на симфоничната поема „ Нотр Дам “ на австрийския композитор Роланд Баумгартнер и Тройния концерт на Бетовен в осъществяване на горещите млади звезди на класическата музика Лия Петрова, Орелиен Паскал и Александър Канторов.

На 20 ноември в София е концертът му с гранддамата на пианото Елизабет Леонская, а на 24 и 26 ноември дружно с Веско Ешкенази и Националния оркестър ще показват Менделсонова стратегия в зала „ България “ и в зала „ Лисински “ - Загреб.

Междувременно маестрото се приготвя и за гостуването на Софийската филхармония в Берлин на 12 декември.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР