Внезапно ни напусна журналистът Пламен Асенов, който години наред ни

...
Внезапно ни напусна журналистът Пламен Асенов, който години наред ни
Коментари Харесай

Внезапно ни напусна журналистът и писател Пламен Асенов

Внезапно ни напусна журналистът Пламен Асенов, който години наред ни радваше с забавната си поредност " Великите европейци " по Радио Пловдив. Работил е за вестниците " Нов живот " - Кърджали, " Демокрация " и " Подкрепа ". От 1991 до 2005 е публицист в българската редакция на Военновъздушни сили. От 2007 е анализатор за българската редакция на радио SBS - Мелбърн, Австралия, а от 2013 и за уеб страницата Faktor.bg.   
Прочетете още
Роден е през 1958 година в Пловдив. Завършил е гимназия в родния си град и Българска лингвистика в СУ „ Св. Климент Охридски “. Освен като публицист се изявява и като сценарист на документални филми. Заедно с режисьора Дамян Серкеджиев е създател на поредицата от 25 документални кино лентата „ Лица от България “, излъчена по Българска национална телевизия през 2006/2007 година

Пламен Асенов е създател на три театрални пиеси, няколко книги с разкази и три  книги лирика. Първата от тях  – „ Стихотворения “, е издадена в Париж през 1989 година от българското емигрантско издателство „ L`Avenir “ (Бъдеще). „ Стихотворения “ има второ, българско издание – Пловдив, 1991 година, независимо издание на тогавашното пловдивско списание „ Тракия “.

През май 2007 година се появява „ Цвета и Търла-Мърла “, първа част от детската поредност „ Светът на Цвета “. Асенов събира и цветните си истории за огромните персони на Стария континент - " Великите европейци ", в книги.

Екипът ни сервира съболезнованията си на фамилията и приятелите на Пламен Асенов!

Поклон!

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР