Протести блокират движението в София днес. Ще има няколко протеста

...
Протести блокират движението в София днес. Ще има няколко протеста
Коментари Харесай

Протести блокират движението в София, СОС с извънредно заседание

Протести блокират придвижването в София през днешния ден. Ще има няколко митинга против Столична община.
Бизнесът излиза на огромен митинг против реорганизацията на придвижването, в който се възнамерява да вземат участие недоволни жители от столичния център, ресторантьори, магазинери и водачи на таксита.
Според ръководителя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов браншът не е удовлетворен от реорганизацията на придвижването около НДК.

„ Спаси София “ мачка силово българския бизнес! С такава констатация скочиха преди няколко дни  Българската асоциация на заведенията,

Сдружението на заведенията в България, Браншова организация на ресторантьорите – София, Българската асоциация за туризъм и Асоциацията на профилираните специалисти в туристическата промишленост. Те показват откровеното си неразбиране от обстоятелството, че „ до неотдавна гражданската, а от скоро силовата конструкция „ Спаси София “ ненавижда бизнеса в прелестната ни Столица “.

„ Първо сме очевидци на искрено нездравословната метаморфоза на придвижването и паркирането в региона на бул. „ Витоша “ и „ Патриарх Евтимий “. Организация, която с изключение на останалите вреди, които нанесе, направи невероятно зареждането на комерсиалните обекти. И изгони хората от центъра! Сега виждаме нова идейна брадва – „ синя зона “ в неделя и удължаването й за час през останалите дни. Това още веднъж затруднява хората, изключително от провинцията, които през уикенда желаят да посетят столично заведение. На процедура те към този момент няма къде да оставят колата си, с цел да го създадат. Поредна капка в езерото за съсипване на българския бизнес. Не сме съгласни с това целеустремено мачкане и силово налагане на безумни хрумвания! “, пишат от сектора.

Протести блокират придвижването в София, СОС с изключително съвещание 23.05.24 08:40 В Северна Македония вървят настойчиво по антиевропейския път – и бъдещият министър председател назова страната единствено “Македония ” 23.05.24 08:18 Българският вандализъм стигна до Париж: Българи нашариха с антисемитски графити мемориала на Холокоста 23.05.24 07:53 Край на серията от 51 мача без загуба на Байер Леверкузен – Аталанта го разруши и завоюва Лига Европа! (СНИМКИ/ВИДЕО) 23.05.24 07:26 Бурите и мълниите над България не престават и през днешния ден! 23.05.24 07:05

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров пък привиква изключително съвещание.

Снимка: БГНЕС

Най-напред от 10 часа ще се разисква прекъсването на Симеоновския въжен превоз, а по-късно от 12 часа ще се обсъдят измененията в придвижването по „ Патриарх “-а и бул. „ Витоша “.

 

Източник – БГНЕС

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР