Целта на ракетния удар на Русия на 15 ноември е

...
Целта на ракетния удар на Русия на 15 ноември е
Коментари Харесай

Русия се опитва да спре украинските АЕЦ

Целта на ракетния удар на Русия на 15 ноември е била прекъсването на украинските атомни електроцентрали. Това съобщи в изявление за киевската редакция на Forbes първият заместник-министър на енергетиката на Украйна Юрий Власенко, отбелязвайки, че главните удари са върху подстанциите, съобщи Агенция " Фокус ".

" Вероятно техните енергийни инженери, които имат схемите на захранващите вериги за нашата енергийна система, са споделили на военните къде да ударят, с цел да спрат нашите атомни електроцентрали. Въпреки това успяхме бързо да активираме аварийни захранващи вериги, с цел да осигурим работата на станциите “, съобщи той.

Ситуацията обаче може да се утежни при следващи удари.

На 15 ноември Русия изстреля повече 100 ракети по Украйна. Това беше най-мащабният обстрел на енергийната система на Украйна от началото на войната и по-конкретно след 10 октомври, когато Русия се зае със систематичното ѝ опустошение.

Заради масираната офанзива на Руската федерация в редица райони на Украйна бяха въведени спешни спирания на електрозахранването.

На 15 ноември 2022 година мобилните оператори се обърнаха към украинците на фона на спирания в връзките и интернет и предизвестиха за проблеми с връзката заради спирания на електрозахранването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР