Изкуственият интелект ще бъде като интернет, само че три до

...
Изкуственият интелект ще бъде като интернет, само че три до
Коментари Харесай

AI ще определи печелившите и губещите в тех-сектора


Изкуственият разсъдък ще бъде като интернет, единствено че три до пет пъти по-мощен, съобщи Джон Чембърс, някогашен изпълнителен шеф на Cisco (снимка: John Chambers / X)

Изкуственият разсъдък ще зарежда фондовия пазар през идващото десетилетие, сподели някогашният изпълнителен шеф на Cisco Джон Чембърс   пред CNBC, в коридорите на конференцията VivaTech в Париж. Същевременно производителят на AI чипове Nvidia означи петкратен скок на акциите си от края на 2022 година, а Nasdaq Composite се увеличи до нови рекордни върхове.

Чембърс, който също е създател и основен изпълнителен шеф на JC2 Ventures, съобщи, че AI освен ще дефинира печелившите и губещите в софтуерния бранш, само че че акциите, свързани с изкуствения разсъдък, евентуално ще надминат с три към едно по възвръщаемост останалите софтуерни акции.

„ Общият въпрос е, че в случай че сте вложител и инвестирате в портфолио от акции на AI и [ако] го вършиме поредно през идващите пет до 10 години, ще се справите доста добре ”, разяснява Чембърс пред CNBC.

По неговите думи, 38% от рисковия капитал в Съединени американски щати през първото тримесечие е влезнал в акции на AI. Той чака този дял да се усили до „ доста над ” 50%, като прави оценка, че 12% от рисковия капитал е влезнал в акции на AI в Европа през интервала на първото тримесечие.
още по темата
Същевременно производителят на AI чипове Nvidia означи петкратен растеж на акциите си от края на 2022 година след повече от удвояване на цената им през 2023 година Скокът в търсенето на артикули, свързани с AI, е водещ фактор за повишаването на компанията.

Чембърс съпостави мястото на Nvidia на пазара на AI с позицията на Cisco на интернет пазара. „ Ако наблюдавате продажбите на Nvidia, [нейните резултати] ще бъдат доста показателни за това, което се случва като цяло ”, сподели той.

Морис Леви, ръководител на Publicis, чака да се случи AI промяна, защото технологията безспорно отстрани някои работни места, като в това време основава повече функции с добавена стойност.

„ Не чакаме да забележим негативен чист [резултат], чакаме да забележим чист позитивен ”, сподели Леви. „ И фирмите, които ще одобряват AI, колкото по-рано го създадат, толкоз повече ще порастват и толкоз повече ще основават работни места с в действителност огромна добавена стойност ”.

Индексите S&P 500 и Nasdaq Composite се покачиха до нови рекордни върхове във вторник, до момента в който вложителите чакат облага от Nvidia. Тази година Nasdaq Composite се повиши с към 12%.

„ AI e повода фондовият пазар да се раздвижи толкоз трагично през последните 12 месеца ”, сподели Чембърс. „ Европейските акции и FTSE се движеха по-бавно, само че бяха позитивни през последните шест месеца ”.

„ Мисля, че изкуственият разсъдък ще бъде като интернет, единствено че три до пет пъти по-мощен. Това ще промени живота ви по всевъзможен метод ”, безапелационен е някогашният изпълнителен шеф на Cisco.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР