ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — ООН трябва да гласува в четвъртък

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — ООН трябва да гласува в четвъртък
Коментари Харесай

ООН ще гласува годишното отбелязване на геноцида в Сребреница от 1995 г. — на което сърбите категорично се противопоставят

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Организация на обединените нации би трябвало да гласоподава в четвъртък за определяне на годишен ден за отбелязване на геноцида през 1995 година над повече от 8 000 босненски мюсюлмани от босненските сърби, вероятност, която провокира гневна опозиция от страна на сърбите, които се притесняват, че ще ги жигосат като „ геноцидни “ поддръжници на всеобщото ликвидиране.

Резолюцията на Общото заседание, спонсорирана от Германия и Руанда, не загатва Сърбия като провинен, само че това не спря интензивната лобистка акция за гласоподаване „ не “ от босненския сръбски президент Милорад Додик и популисткия президент на прилежаща Сърбия Александър Вучич.

193- Очаква се събранието на членовете да гласоподава в четвъртък сутринта резолюцията, която ще дефинира 11 юли като „ Международен ден за размисъл и възпоменание на геноцида от 1995 година в Сребреница “, който ще се отбелязва годишно след два месеца.

На 11 юли 1995 година босненските сърби превзеха предпазена от Организация на обединените нации безвредна зона в Сребреница. Те отделиха най-малк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР