Столичният общински съвет (СОС) ще заседава извънредно днес. Председателят на

...
Столичният общински съвет (СОС) ще заседава извънредно днес. Председателят на
Коментари Харесай

СОС обсъжда извънредно състоянието на лифтовите и организацията в центъра на София

Столичният общински съвет (СОС) ще заседава изключително през днешния ден. Председателят на СОС Цветомир Петров свика две изключителни съвещания на съвета.

Първото ще стартира в 10:00 ч. и е във връзка изясняване на събитията в интервала 2007-2024 година, довели до непрекъснатото прекъсване на работата на всички въжени уреди, осигуряващи достъпа от София до Природен парк „ Витоша “ , се показва в уеб страницата на Столичната община.

Второто изключително съвещание ще стартира в 12:00 ч. и на него ще бъде изслушан кметът на Столичната община Васил Терзиев по отношение на новата организация на придвижването по бул. „ Витоша “, бул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Проф. Фритьоф Нансен “ .

В понеделник общинският консултант от групата на " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) Борис Бонев прикани на чуване да се явят някогашните кметове на София Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов. По-късно същия ден служебният министър председател Димитър Главчев разпореди на Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) инспекция на обстоятелствата и събитията, довели до прекратяване на действието и на последното лифтово оборудване в Национален парк „ Витоша “.

Проблемът с модернизирането на оборудванията на територията на Природен парк „ Витоша “ попада в обсега на публичното внимание и се политизира за следващ път, обявиха от " Витоша ски " в позиция, изпратена до медиите. От „ Витоша ски “ приканиха Столичната община да разпореди изработването на профилиран обстоен организационен проект, с който да бъде разрешена подмяната на Княжевския въжен превоз. В позиция, публикувана от сдружението, се акцентира, че този проект се чака към този момент четири години и компанията е поискала точно на нея да бъде предоставено изработването му още през 2020 година. В края на предходната седмица кметът на София съобщи, че поема ангажимент до края на мандата да има най-малко един работещ въжен превоз . По думите му, няма по какъв начин да има упования за шест месеца да се реши проблем, завещан от остарялото ръководство на Столичната община и датиращ от 2007 година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР