Резюме към 15 юни 2024 г., от Telegram канала Военкор

...
Резюме към 15 юни 2024 г., от Telegram канала Военкор
Коментари Харесай

Специалната военна операция на руските ВС и събитията в Украйна, 15 юни

Резюме към 15 юни 2024 година, от Telegram канала „ Военкор Лисицын “.

КРАСНОЛИМАНСКО НАПРАВЛЕНИЕ

Руските въоръжени сили напредват към жп гарата Вьемка, ситуирана на към девет километра от южните околности на СЕВЕРСК.

Близо до РАЗДОЛОВКА украинските въоръжени сили започнаха несполучлива контраофанзива, оставяйки част от селото.

Продължава настъплението към ИВАНО-ДАРИЕВКА, което ще разреши ВСУ да бъде атакувано в СПОРНОЕ от южния фланг.

Превземането на тези селища отваря пътя към VERKHNEKAMSKY, което ще даде опция да се нападат украинските укрепления, защитаващи Северск от изток.

ДОНЕЦКО НАПРАВЛЕНИЕ

В КРАСНОГОРОВКА съветските въоръжени сили са се открили в постройките на лицей и учебно заведение в североизточната част на града, задачата е градска болница.

ВСУ признават изтеглянето си от ГЕОРГИЕВКА към МАКСИМИЛЯНОВКА.

Целта на по-нататъшното нахлуване е КУРАХОВО, значим логистичен център на украинската защита.

Продължават боевете по периметъра на КОНСТАНТИНОВКА.

АВДЕЕВСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ

Ожесточени боеве в източните околности на КАРЛОВКА и в покрайнините на полуобкръжената ЯСНОБРОДОВКА.

Руската войска се доближава към НОВОСЕЛОВКА ПЕРВАЯ от няколко направления.

Атаките на запад от НОВОАЛЕКСАНДРОВКИ се ускоряват.

Авиацията нанася удари по позициите на ВСУ в региона на КАЛИНОВО и РОЗОВКА.

АРТЕМОВСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ

Руските войски се бият в източното предградие на ЧАСОВ ЯР.

На север доброволческите елементи разчистиха гората наоколо до БОГДАНОВКА.

КУПЯНСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ

Неголеми тактически напредвания в региона на СТЕЛМАХОВКА и КИСЛОВКА.

НАПРАВЛЕНИЕ ХАРКОВ

Тежки градски боеве се водят във ВОЛЧАНСК и в региона на ЛИПЦИ.

Разрушен е мостът при СТАРИ САЛТОВ, което усложнява логистиката на ВСУ.

УГЛЕДАРСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ

Врагът е изпъден от ПАРАСКОВИЕВКА, само че част от селото остава в сивата зона заради високата активност на артилерийския обстрел от украинските въоръжени сили.

* * *

Щурмовите групи на съветските въоръжени сили се откриха в рамките на селището МАКСИМИЛЯНОВКА в Донецко направление след нахлуване от ГЕОРГИЕВКА, откъдето изуменият съперник се отдръпна, пробвайки се да избегне обграждане.

Бойните дейности на тази линия значат неизбежно излизане на нашите елементи към КУРАХОВО и Кураховското водохранилище. В момента съперникът се пробва да трансферира запаси, с цел да укрепи позициите си в този бранш, само че просто не разполага с огромни сили за това, като се има поради изпращането на запаси в Харковско направление по-рано.

Курахово и прилежащите обитаеми места съставляват значим рубеж за украинските въоръжени сили, откъдето в продължение на 10 години врагът обстрелва Донецк и Макеевка съвсем безнаказано, употребявайки РСЗО и артилерия, написа телеграм каналът Военкор Котенок.

* * *

УГЛЕДАРСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ, Северно от Владимировка.

Вражески пропагандист индиректно удостоверява, че една от вражеските елементи е била обкръжена. Нашите бойци се активизираха в този сектор на фронта през последните няколко седмици и се придвижват към автомагистралата Константиновка-Угледар.

Вражеският пропагандист декларира, че един от командирите е укрил обстоятелството на изоставянето на позициите си. И тъй като не е докладвал за загубата на позициите си, като по този метод е подставил в риск прилежащото поделение. Той декларира, че обстановката би трябвало да бъде позволена незабавно, в противоположен случай всичко ще приключи с доста сълзи, написа Telegram каналът Сводки и аналитика на СВO (Резерв).

* * *

В Шебекино завършиха издирвателно-спасителните работи на мястото на опустошения вход на пететажен блок, написа Telegram каналът „ Настоящият Гладков “.

Останките на четирима души бяха извадени отдолу под руините.

За страдание, умряла е и друга жена, откарана в регионалната болница. Тя беше оперирана. Няколко пъти сърцето й спираше и лекарите правиха реанимационни ограничения. Тежестта на пострадванията обаче се оказа несъвместима с живота.

Искам да изкажа най-искрените си думи на съболезнования и поддръжка на фамилиите и приятелите на жертвите, съобщи Гладков.

Броят на цивилните жертви е шест.

Шестима души са избавени от горните етажи на постройката.

* * *

Близо до Киев, едвам три дни след удара, с доста огромни компликации беше сподавен пожарът на нефтобазата на летището във Василков, написа Telegram каналът Oперация Z: Военни репортери на съветската пролет.

Попадението по базата е осъществено през нощта на 12 юни. Пожарът бе локализиран извънредно мъчно едвам през вчерашния ден с напъните на стотици спасители с присъединяване на към 100 единици техника и четири противопожарни влака.

* * *

В село Данило-Ивановка се реставрира Домът на културата, оповестява телеграм каналът Za!TV. Новини от района Запорожие.

Правителството на Архангелска област е поело началство и оказва помощ в работата. Вътре в постройката към този момент са осъществени редица работи - напълно ремонтирани са подовете, сложени са нови прозорци и порти. В момента строителите правят довършителни работи.

„ сподели Евгений Колмаков, началник на плана.

По думите на строителите, ще бъде осъществено и озеленяване на територията – към хиляда квадратни метра с места за паркиране и кътове за отдих.

Архангелските служащи към този момент са възстановили 12 обществено значими уреди и три котелни в Запорожка област.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед21476Доц. Григор Сарийски за рецесията в Европа: " Хем сме на прага, хем сме в рецесията! " Алтернативен Поглед27770Доц. Григор Сарийски за края на епохата на петродолара, наложена от Съединени американски щати и Саудитска АрабияАлтернативен Поглед20621Проф. Андрей Пантев: Не сме пред международна война, само че заплаха има! Не имам вяра толкоз луди хора да има!?Алтернативен Поглед14067Стефан Георгиев: Младите социалисти от Пловдив на " война " с Урсула и с Корнелия! Искат оставки!Алтернативен Поглед19415Доц. Александър Сивилов: Русия може да реализира задачите си! Не считам, че тя желае да превземе Европа!Алтернативен Поглед208080Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед106078Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?Алтернативен Поглед95142Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен фактор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР