Шофьори на паркирани автомобили на тротоарите в Ловеч бяха глобени

...
Шофьори на паркирани автомобили на тротоарите в Ловеч бяха глобени
Коментари Харесай

Шофьори на паркирани автомобили на тротоарите бяха глобени по време на инициатива

Шофьори на паркирани коли на тротоарите в Ловеч бяха санкционирани при взаимна инспекция на публицисти и представители на Общината. Установени бяха и компании за строителни материали, разположили стоката си на тротоара.

Проверките са и във връзка самодейността на Областната комисия по сигурност на придвижването към Областен шеф "Да освободим тротоарите за пешеходците ", която е по отношение на началото на образователната годината.

При инспекциите бе сигнализиран бранш "Пътна полиция " за погрешно паркираните коли на тротоара, след което техен служил санкции притежателите с фиш.

"Това е проблем, по който работим по график, по сигнали на жители и като превантивна активност от бранш "Контрол и сигурност " към Община Ловеч ", съобщи заместник-кметът Даниел Колев.
По думите му на компаниите на ул. "Стара планина ", разположили строителни материали на тротоара, към този момент са били връчвани протоколи за предизвестие и съставяни актове. Той увери, че инспекциите ще продължат.

"В огромната си част тротоарите не могат да се употребяват от пешеходците главно поради паркирани върху тях коли, депозиране на дърва и други материали, които са в нарушаване с наредбите на общините. Това докара до тази самодейност ", съобщи за Българска телеграфна агенция зам.-областният шеф на Ловеч Бойко Пъдарски във връзка почналата самодейност "Да освободим тротоарите за пешеходците ".

По думите му следва да бъдат подхванати дейности от страна на ОД на Министерство на вътрешните работи - Ловеч, както и всяка една община. Надявам се, че към този момент са почнали да ползват закона и да отстраняват нарушителите, добави той.

Пъдарски сподели още, че казусът е сериозен и е от доста години и институциите имат ресурса да го отстранят, стига да имат воля и неотстъпчивост при използването на закона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР