Президентът Володимир Зеленски назначи за началник на Обединеното командване на

...
Президентът Володимир Зеленски назначи за началник на Обединеното командване на
Коментари Харесай

Володимир Зеленски смени началника на Обединеното командване на Въоръжените сили на Украйна

Президентът Володимир Зеленски назначи за шеф на Обединеното командване на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) бригаден военачалник Андрий Гнатов на мястото на генерал-лейтенант Юрий Содол, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Зеленски разгласи новината във вечерното си видеообръщение. До този процес се стига след поредност от известия в медиите за позволени неточности от Содол в продължаващата към този момент повече от две години война с Русия, написа Българска телеграфна агенция.

Междувременно украинските управляващи оповестиха, че жертвите при двойната съветска ракетна офанзива против източния град Покровск са станали пет, а ранените са 41 души, в това число четири деца.

" Това е едно от най-големите набези против мирни жители напоследък ", написа в обществената мрежа " Телеграм " регионалният шеф Вадим Филашкин. Ранени са девойки на 9, както и на 11 и 13 години, а също и 12-годишно момче.

Нанесени са вреди на 6 леки коли и 16 частни дома, а една къща е изцяло е разрушена, добави Филашкин.

Руските сили са изстреляли две балистични ракети " Искандер-М " против града, който се намира на към 25 км от фронтовата линия, уточни той. Ударите са нанесени в границите на половин час един от различен, заяви основната прокуратура на Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР