Той нарече заплаха стратегическия ядрен потенциал на САЩ Севернокорейският лидер

...
Той нарече заплаха стратегическия ядрен потенциал на САЩ Севернокорейският лидер
Коментари Харесай

Ким Чен-ун посети стратегически ракетни бази и провери готовността им

Той назова опасност стратегическия нуклеарен капацитет на Съединени американски щати

Севернокорейският водач Ким Чен-ун посети стратегически ракетни бази и ревизира готовността им " за деяние за стратегическо въздържане ". Той назова стратегическия нуклеарен капацитет на Съединени американски щати опасност, съобщи Ройтерс, като се базира на севернокорейските държавни медии.

Стратегическите нуклеарни средства на Съединени американски щати съставляват " непрекъснато възходяща опасност " за средата за сигурност на Северна Корея и дълготрайните закани изискват от Пхенян " задълбочена и строга " позиция на нуклеарните му сили за противопоставяне, съобщи Ким, представен от държавната новинарска организация КЦТА.

Той е бил съпроводен от авторитетната си сестра Ким Йо-чен.

Севернокорейският водач също по този начин прикани за модернизиране на въоръжените сили, като в бъдеще се даде приоритет на стратегическите ракетни сили, наричайки това " значим принцип на тактиката за създаване на националната защита ".

Посещението на Ким идва единствено дни, откакто южнокорейското разузнаване разгласи, че Пхенян е изпрати бойци в Русия в поддръжка на войната ѝ против Украйна, затвърждавайки военния алианс на КНДР с Москва.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР