Звездното сопрано Аида Гарифулина, която ще открие фестивала Opera Open

...
Звездното сопрано Аида Гарифулина, която ще открие фестивала Opera Open
Коментари Харесай

Посрещнаха Аида Гарифулина с цветя, трепети преди концерта ѝ на 25 юни в Пловдив

Звездното сопрано Аида Гарифулина, която ще открие фестивала Opera Open на 25 юни от 21 часа на Античния спектакъл, към този момент е в България. Тя бе посрещната от артистичния шеф на Държавна опера-Пловдив Лучано ди Мартино с хубав букет. Оперната прима ще остане три дни под тепетата. Тази вечер е подготовката ѝ с оркестъра на операта, а на следващия ден - концертът.
Прочетете още
Гарифулина прави първите си съществени стъпки на сцена едвам 13-годишна, когато пее с Държавния симфоничен оркестър на Република Татарстан в границите на програмата " Надарените деца на Татарстан ". Става стипендиант на фонда на името на Шаляпин - " Най-добрият глас на годината ". Учи със стипендия в Висшата школа по музика в Нюрберг, а след това във Виенския университет за музика и изпълнителски изкуства.

Тласък в кариерата ѝ дава присъединяване в състезанието " Опералия 2013 ", проведен от Пласидо Доминго. Печели го и пее с огромния оперен ас на концерт в Пекин. Пее дружно с велики аргисти като Андрея Бочели, Хосе Карерас, Дмитри Хворостовски и други Тя е под блясъка на прожекторите и поради това, че има едногодишна връзка с тенисиста Марат Сафин, от който има дъщеричка - Оливия. Тя бе една от звездите на откриващата гала на Световното състезание по футбол в Москва през 2018 година дружно с английския артист Роби Уилямс.

Концертът ѝ с оркестъра на Държавна опера-Пловдив е под диригентството на маестро Диан Чобанов, оповестяват от музикалната институция.

 

Фотография: Александър Богдан Томпсън
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР