Руският патриарх Кирил косвено подкрепи руската военна агресия в Украйна.

...
Руският патриарх Кирил косвено подкрепи руската военна агресия в Украйна.
Коментари Харесай

Патриарх Кирил обясни войната с протеста на Донбас срещу гей-парадите

Руският патриарх Кирил индиректно поддържа съветската военна експанзия в Украйна. Той направи това по време на литургия за неделята на всеопрощението, маркирана в православния свят на 6 март.

По думите му украинският източен район Донбас 8 години се е борил против натрапването на западноевропейски полезности и тъкмо затова е бил подлаган на "унищожение ". Затова в този момент Русия е подхванала ограничения да отбрани хората там.

Донбас е, част от който беше високомерен от проруски сепаратисти още през 2014 година Оттогава украинските управляващи нямат достъп до тази територия. На 21 февруари Русия завзетите земи за самостоятелни, а президентът Путин разгласи, че Украйна от 8 години прави "геноцид " против локалното население, което би трябвало да бъде освободено от "нацисткия режим " в Киев.

На 24 февруари 2022 Русия над 20 града в източна и западна Украйна.

В неделя патриарх Кирил заяви, че в завзетите територии на Донбас хората "принципно не одобряват по този начин наречените полезности, предлагани през днешния ден от тези, които претендират за международна власт ".

"Точно условието към доста хора да организират гей-паради е пробата за преданост към същия този всесилен свят ", сподели още патриархът и добави, че "около тази тематика през днешния ден се води действителна война ".

С израза "претенции за международна власт " Москва дефинира Съединени американски щати.

С израза "натрапени полезности " Москва дефинира правата на индивида, които са в основата на американската и европейската демокрации.

Патриарх Кирил говореше не за интервенция или война в Украйна, а само за региона на Донбас. Той сподели, че против популацията в този регион е протичало "изтребление " в продължение на 8 години.

Населението и на Русия, и на Украйна в болшинството си е православно.

Православните руснаци "не могат да не бъдат " дружно с братята си от Донбас, сподели в неделя патриархът. Той прикани всички да се молят за мир и добави: "Ние встъпихме в битка, която има не физическо, а метафизическо значение ".

Руската православна черква не е единомислеща по въпроса за войната в Украйна. Някои нейни представители подписаха намерено писмо с апел за мир, други поддържат Кремъл, а Украинската православна черква към Московския патриархат осъди войната, като назова дейностите на президента Путин "братоубийствени ".

Украинският президент Володимир Зеленский също приказва в неделята на всеопрощението. "Ние няма да извиним стотиците жертви, хилядите премеждия. И Бог няма да елементарни. Нито през днешния ден, нито на следващия ден, в никакъв случай. И вместо Прошка, ще има Съден ден ", сподели той.

Военната експанзия на Русия против Украйна продължава 12-и ден. Досега тя е довела до 1 млн. и половина бежанци, хиляди жертви и опустошения на десетки жилищни здания и цивилни обекти в източната част на страната.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР