ДПС в Джебел благодари на Делян Пеевски за реализирането на

...
ДПС в Джебел благодари на Делян Пеевски за реализирането на
Коментари Харесай

ДПС, 35 години по-късно. Как драматична годишнина съвпадна с купон и благодарности към Пеевски

ДПС в Джебел благодари на Делян Пеевски за реализирането на планове в региона и за „ смяна на философията на Закона за държавния бюджет “,.

Думите бяха произнесени от кмета на общината Неджми Али. Той беше измежду десетките посетители на празника на града, който стартира с политически речи от естрада, продължи с пазар на локални производители и приключи със светлинно шоу и дискотека със звезди на поп-фолка.

Новината идва на 35-ата година от самостоятелни митинги на българските турци против комунистическата политика на асимилация, наричана от пропагандата „ възродителен развой “.

На 19 май 1989 година стотици поданици на региона излизат на протест с вдигнати ръце, с цел да покажат, че демонстрацията е мирна. Тогавашните Вътрешни войски на Министерство на вътрешните работи потушават митинга, арестуват участниците и след това ги експулсират в Турция.

Денят се счита за начало на така наречен „ майски събития “ от 1989 година, които не престават като митинги в североизточна България, водят до жертви и са потушени с депортирането на над 300 хиляди български мюсюлмани в Турция.

През 1998 година 19 май е избран от Общинския съвет за ден на празник на града, написа Българска телеграфна агенция. През тази година денят попада и в интервала на предизборна акция.

В неделя съпредседателят на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров прикани Движение за права и свободи да успее на изборите по този начин, че " да взе участие в ръководството по най-достойния метод.
  please wait

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР