Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че САЩ ще преместят

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че САЩ ще преместят
Коментари Харесай

САЩ местят посолството си в Йерусалим до една година, убеден Нетаняху

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че Съединени американски щати ще реалокират посолството си в Йерусалим в границите на година, написа " Аарец ".

Това, по думите му, се основава на " солидна оценка ".

Нетаняху, който е на публична аудиенция в Индия, направи коментара пред публицисти по време на полет от Делхи до Гуджарат - родният щат на индийския министър председател Нарендра Моди.

Той изясни, че проектът за преместването на посолството е един от серията политически ходове, които " в никакъв случай не са се случвали преди ", в това число и предложение на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да анулира нуклеарното съглашение с Иран, както и решение на Вашингтон да отсрочи отпущането на 65 милиона $ за UNRWA - организация на Организация на обединените нации, която подкрепя палестинските бежанци.

През предишния месец държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън разгласи, че преместването на посолството в Йерусалим може да отнеме минимум три години и даже да не се случи при Тръмп.

Нетаняху разяснява и други тематики. Той отхвърли непосредствено да отговори на информацията, че немските управляващи търсят 10 ирански шпиони, само че сподели, че Израел е оказал помощ за предотвратяването на минимум 30 огромни офанзиви в десетки страни през последните 2 година

" Бих споделил, че няма други разследващи служби в света, които да са предотвратили повече набези от нашите ", похвали се той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР