Понци схемата, основана от Игнатова през 2014 г., измами инвеститорите

...
Понци схемата, основана от Игнатова през 2014 г., измами инвеститорите
Коментари Харесай

Бившият приятел на Ружа Игнатова е осъден на 5 години затвор

Понци схемата, учредена от Игнатова през 2014 година, измами вложителите с над $4 милиарда, напомни.Родената в България Игнатова, която е в листата на ФБР с десетте най-издирвани лица, е в неопределеност от 2017 година, а някои източници допускат, че тя може да е била убита.

Първоначалното следствие на Армента сочи, че той може да влезе в пандиза за седем години. През 2018 година обаче той се признава за отговорен за пране на пари, изнудване и осъществяване на телеграфна машинация, което води до понижаване на наказването.

Съдът на Южния окръг на Ню Йорк (SDNY)осъдиАрмента на пет години федерален затвор за изпиране на $300 милиона доходи, генерирани от измамата с OneCoin.

Матю Лий, създател на организацията за отбрана на публичния интерес Inner City Press, хвърли повече светлина върху делото против подсъдимия. Предполага се, че откакто е изпрал $300 милиона, Армента е закупил първокласни предмети за себе си, като да вземем за пример реактивен аероплан.

По-късно той нарушил съглашението си с управляващите като продал самолета и откраднал чек за $5 милиона. Освен това някогашният другар на Игнатова е подкупвал мексикански юридически лица и е играл на хазарт със средства, откраднати от вложителите в OneCoin.

Адвокатът на Армента твърди, че клиентът му не е проявявал принуждение, добавяйки, че проблемите му идват от нещастието да влезе в „ сантиментална връзка “ с „ криптокралицата “. Предполага се, че тя „ е пробила дупка в стената на жилището му и е наела двойка, която да живее до него и да го следи “.

Армента също по този начин купува банка в Грузия, където Игнатова към този момент е била клиент. Обвиняемият изискал да изтърпи присъдата си във федералния затвор FCI Miami – поправителна институция с ниска степен на сигурност за мъже. Предстои магистратите да решат дали да одобрят това искане.

Ружа Игнатова не е убита и изхвърлена на части в Йонийско море през ноември 2018 година “-168 истории ” се снабди с извънреден документ, подписан от мъж на име Дънкан Артър, който през днешния ден е предпазен очевидец, а преди години гравитирал в близкото обграждане на криптокралицата. Той оборва новината за убийството й, разказвайки, че братът на създателката на OneCoin Константин Игнатов е провеждал “редовен и пряк телефонен контакт ” с нея до март 2019 година Тоест тя е била жива тогава - тъкмо 5 месеца след хипотетичната екзекуция. Според документи, открити в дома на убития Любо Полицая, Ружа Игнатова е била ликвидирана, нарязана и изхвърлена в Йонийско море преди пет години по поръчка на Христофорос Аманатидис-Таки.

Подписаните от очевидеца самопризнания, които отхвърлят тази версия, са изпратени и до българското Министерство на правораздаването посредством юриста на жертвите Джонатан Леви.

“Aз съм жител на Република Ирландия и Република Южна Африка, a сега пребивавам на скрито място във Англия – изяснява Дънкан. - Бях нает от към този момент несъществуващата британска компания RavenR Capital Ltd, която беше фамилният капиталов офис на Ружа Игнатова. Гари Гилфорд – британският й юрист, отговаряше за адвокатската фирма. Номинално бях и основен шеф по сходство на нейната компания. Вербува ме персонално Ружа през 2016 година и в началото се отчитах непосредствено на нея, а по-късно и на нейния правоприемник Константин Игнатов. През времето, в което работех за RavenR Capital Ltd. и OneCoin Ltd, имах вяра, че това е законно бизнес начинание. Един от плановете, по които действах за OneCoin, беше основаването на Dealshaker и NewDealShaker - онлайн пазари за физически лица за закупуване на артикули с криптовалутата OneCoin. "

Дънкан Артър споделя, че непринудено е сътрудничил на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, както и на лондонската полиция в следствието. Започнал диалози със службите на 6 март 2019 година Тогава към него се обърнали двама специфични сътрудници на Службата за вътрешни доходи на Съединените щати. Искали да схванат повече за взаимоотношенията му с брата на Ружа - Константин.

“Непосредствено преди ареста си в Америка Константин Игнатов даде преносимия компютър си на мен със незабавни и съответни инструкции да го доставя незабавно в България - спомня си той в документа. - Аз придружих Игнатов по време на пътуването му до Съединени американски щати в края на февруари 2019 година Участвах в срещи, свързани с Dealshaker, NewDealShaker.com и OneCoin.След като управляващите му върнаха преносимия компютър, той ми го даде и ми сподели да го занеса в София, с цел да го предам на майка му Веска Игнатова. Взех го със себе си и напуснах Америка. Пътувах до София през Истанбул и Лондон без произшествия. Връчих го на Веска. ” (Константин Игнатов беше задържан на 6 март 2019 година на интернационалното летище в Лос Анджелис, само че стана предпазен очевидец - б. р.)

“Посетих централата на OneCoin в София доста пъти, имал съм срещи там с Ружа Игнатова, Константин Игнатова, Веска Игнатова и Ирина Дилкинска. Бях и посетител на обилното празненство на Ружа в имението й в Созопол, което беше във връзка кръщенето на щерка й Давина. Наблюдавах и знаех за следните OneCoin активи, закупени с инвеститорски пари в България: неподвижен парцел, яхти, коли, бижута, дизайнерски първокласни продукти, бизнеси. Гари Гилфорд ми сподели, че той и различен консултант на OneCoin - Франк Шнайдер, са основали фонд за щерка й в съгласуваност със София. ”

Най-интересният подробност от документа е във връзка информацията от последните дни за убийството на криптокралицата.

“Прегледах новината, оповестена на 17 февруари 2023 година в издание на български език - историята твърди, че Игнатова е била убита през ноември 2018 година и нарязана на дребни късчета, които по разпореждане на хипотетичен наркотерорист, живеещ в Дубай, се хвърлят в морето – написа Дънкан. - Статията дава повече детайлности за следствието, което било потушено от детайли на българската полиция. Представя и това, което назовава “доказателство ” за тази интрига, като документи на погубен служител на реда. Имах близки работни връзки с Константин Игнатов, когато беше задържан в Лас Вегас през март 2019 година от американските управляващи. Знам, че той поддържаше постоянен и пряк телефонен контакт с Ружа до март 2019 година, дълго след хипотетичния скрит план за ликвидиране. ”

Следвайте ни във,и

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР