От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте

...
От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте
Коментари Харесай

До дни започва кърпене на уличните дупки

От 27 май стартира рехабилитация на уличната инфраструктура в петте региона на Варна. Това станаясно на изключителна среща с присъединяване на кмета Благомир Коцев, заместник-кметовете по инфраструктура Пламен Китипов и по публичния ред Илия Коев, както и представители на компаниите за пътна поддръжка. Заседанието бе свикано по искане на кмета часове след обичайна оперативка на общинската администрация в понеделник.

Възлагателното писмо с разказани всички улици и квадратни метри за рехабилитация ще бъде готово до края на работния ден, изясни Китипов. До края на седмицата следва да бъдат издадени останалите документи- уверение за ориентиране на боклуци, както и направления за техниката. Междувременно представители на Община Варна, районните кметства и компаниите ще създадат обход, с цел да обозначат местата, където ще се извърши рехабилитацията.

По подрежда на кмета Коцев, възобновяване на пътната настилка би трябвало да стартира от най-критичните сектори. Целта е заложените в бюджета средства да се изразходват точно и то за най-належащите места.

Списъците с улици за рехабилитация са направени от районните кметства. По техни данни, те се избират след инспекции на място, както и по сигнали на жители. Няма да се запълват дупки в уличната инфраструктура, където има ВиК повреди и асфалтовата настилка сляга. За тези сектори взаимно с ВиК ще се търсят по-дългосрочни решения, стана ясно на срещата.фотография: live.varna.bg

По време на постоянната оперативка кметът Коцев изиска да бъдат регламентирани местата, където ще се слагат електрически колела и тротинетки, които се дават чартърен от разнообразни компании. Предстои да се създаде карта с съответни точки, където могат да се слагат стоянки за паркирането им.

Продължава косенето във всички региони на общината, рапортуваха от районните кметства. Тревните площи в Морската градина се косят към този момент за трети път. Приключва зацветяването до Слънчевия часовник и централната алея в Морската градина, обясниха от общинското дружество, което поддържа парка. След косенето, публичните площи наложително да се обработват срещу кърлежи, подсети кметът.

Община Варна приготвя и осведомителна акция за отговорно изхвърляне на боклуци. Тя ще бъде придружена от нови регламенти за сметосъбиране и сметоизвозване, посочи кметът Коцев. Той напомни, че би трябвало да има засилен надзор към съдовете за събиране на боклуци както за компании, по този начин и за жители.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР