Депутатите се събират извънредно по време на предизборната си кампания

...
Депутатите се събират извънредно по време на предизборната си кампания
Коментари Харесай

Извънредно заседание на депутатите: Решават за пенсиите

Депутатите се събират изключително по време на предизборната си акция по искане на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) от 13:00 ч. От обединението желаеха парламентътда заседава, поради проблема с нарастването пенсиите. Във връзка с него първа тояка в дневния редще еизслушането наслужебнияпремиер Димитър Главчев.

Предвидени са още дветочки в дневния ред.Народните представители ще прегледат проекторешение,което да задължиопределениотМинистерския съвет (МС) в Надзорния съвет на Национален осигурителен институт, да поддържат нарастване на пенсиите с 11 %.

В началото на предходната седмицабившият финансов министърАсен Василев изясни, че е изминал план на отчет на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт (НОИ), в който държавното управление предлага даактуализира пенсиите не с 11 %, а с 10 % като се скрива зад аргумента, че инфлацията била по-ниска.След товаНадзорният съвет на НОИреши нарастването на пенсиите от първи юли да е с 11 %.

Вчера обаче обществената комисия отхвърли нарастването на пенсионерите с 11 %. Според ръководителя на комисиятаДеница Сачевавчерашнотозаседаниее било " загуба на социална сила и време ".

Трета точка, която депутатите ще прегледат еосвобождаване от служба на контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съветАлександър Мумджиев. Миналата седмица Мумджиев беше арестуван за 24 часа поради полови подмятания, съобщиправният уебсайт „ Лекс “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР