Петър Тодоров е новият директор на изпълнителната агенция "Национален филмов

...
Петър Тодоров е новият директор на изпълнителната агенция "Национален филмов
Коментари Харесай

Петър Тодоров е новият директор на Националния филмов център

Петър Тодоров е новият шеф на изпълнителната организация "Национален кино център ", оповестяват от Министерството на културата.

Тодоров е определен след конкурс и според Закона за филмовата промишленост ще бъде отпред на НФЦ за период от пет години.

"Идвам със знанията, опита, силата и желанието си да работя за това средствата, зависещи от Националния кино център, да бъдат заслужено разпределени към всички от филмопроизводството през разпространяването, фестивалите, промоцията и сподели на филми, както и да има по-голям надзор за тяхното разходване ", споделя Петър Тодоров.

"Първите задания, с които ще се заема, са връщане към обикновено действие на Филмовия център, правенето на нов Устройствен устав и на 5-годишна Национална стратегия за развиване на българската кино промишленост. Целта ми е Агенцията да заличава съществуващите разграничителни линии, вратите ѝ да бъдат необятно отворени за всеки, който има потребност от подпомагане. Личната ми упоритост е българската кино промишленост да бъде изведена до равнища на съпоставими по мярка на нашия пазар европейски кино промишлености ", споделя още новият шеф НФЦ.

Кой е Петър Тодоров?

Петър Тодоров приключва философския факултет със компетентност "Политология " и е магистър по европеистика със компетентност "Е-Европа " на Софийския университет "Св. Климент Охридски ". Има специализации и в региона на ръководството на самостоятелни киносалони в Италия и Франция. Участва в редица планове от последните години с основно значение за кино културата в България, ориентирани към самостоятелните киносалони и организацията и ръководството на интернационалните кинофестивали.

Има над 23 години опит във филмовата промишленост - произвеждане, разпространяване, промоция и показ на филми, както и в организация на интернационалните кинофестивали. Той е кино продуцент, пропагандатор на европейски пълнометражни и късометражни игрални и документални филми. Експерт е в ръководството на киносалони и в управлението и ръководството на планове. Работил е в първото мултиплексно кино в град София и упражнявал продуцентска активност повече от 7 години. Външен специалист е на стратегия Eurimages към Съвета на Европа и външен специалист на Европейската комисия в просветителната и културна стратегия Creative Europe. Владее британски и съветски език.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР