Новината за оставката на руското правителство шокира света. Преди това

...
Новината за оставката на руското правителство шокира света. Преди това
Коментари Харесай

Какво точно иска да промени Владимир Путин в Конституцията на Русия

Новината за оставката на съветското държавно управление шокира света. Преди това съветският президент Владимир Путин направи изказване, в което изрази желанието си да промени Конституцията. Ето главните акценти в неговите планове.
1. Да се ограничи целта на интернационалното право. 
2. Да се промени процедурата по назначение на съветското държавно управление. Министър-председателят, вицепремиерите и министрите ще бъдат назначавани от Народното събрание. 
3. Да се промени процедурата по назначението на ръководителите на силовите ведомства. Те ще бъдат назначавани от президента след консултация със Съвета на федерациите.
4. Да се промени ситуацията за възбрана на еднакъв човек да заема поста на президента повече от два следващи мандата.
5. Да се вдигне цензът на уседналост за президента на Русия от 10 на 25 години.
6. Да се забрани непознатото поданство и местоживеене за съдии, депутати, сенатори, ръководители на държавното управление и министри и други началници на федерални институции.
7. Тази възбрана да се ужесточи за президента - той не би трябвало да има задгранично поданство освен сега на избиране, само че и в предишното.
8.  Държавният съвет да се трансформира в парламентарен орган. 
9. Да се даде право на Съвета на федерациите да освобождава от служба съдии от Конституционния и Върховния съд. Такива оставки ще инициира президентът на Русия за действия, накърняващи достойнството и достойноството.
10. Да се даде право на Конституционния съд да ревизира конституционността на федералните законите до подписването им от президента. Такива инспекции ще инициира президентът.
11. Да се вкара наложителна индексация на пенсиите и норма за най-малък размер на възнаграждение на труда, приравнени към прага на бедността. 
За първи път в историята Русия е задминала другите страни в основаването на ново нуклеарно оръжие, съобщи по-рано Владимир Путин в годишното си послание към Федералното заседание (горната камара на парламента), съобщи РИА Новости, представена от организация " Фокус ".
„ Нашите стъпки за подсилване на националната сигурност бяха подхванати в точния момент и в задоволителен размер. За първи път, желая да подчертая това, за първи път в историята на съществуването на нуклеарните ракетни оръжия, в това число руският интервал и съвремието, ние не догонваме никого, а противоположното – на другите водещи страни в света към момента им следва да основат оръжия, които Русия към този момент има “, разяснява още стопанинът на Кремъл.
„ Отбранителните качества на страната са обезпечени за десетилетия напред. Макар че и тук не трябва да почиваме на остарели лаври и да се отпускаме. Трябва да вървим напред, наблюдавайки деликатно и анализирайки това, което се случва, в тази сфера по света; разработвайки полеви комплекси и системи от бъдещо потомство “, сподели съветският водач. „ Именно това вършим “, означи Путин.


Регионалните спорове в Близкия изток могат да прераснат в световна война, предизвести президентът. По думите му има потребност от „ сериозен диалог “ за интернационалната сигурност и непоклатимост, а съответно петте нуклеарни страни имат „ отговорност за развиването на човечеството “. Путин акцентира, че сега Русия е сигурна, тъй като има най-съвременните оръжия.

Според Путин Руската федерация е длъжна да подсигурява запазването на истината за Великата отечествена война и да се опълчва на опитите за подправяне на нейната история. Ето за какво ще бъде основан списък за Втората международна война за битка с преиначаването на предишното.
„ За Русия 9 май е най-големият и най-светият празник. Нашата памет е освен респект към историческото минало, тя служи за нашето бъдеще, тя укрепва нашето единение. Трябва да пазиме истината за успеха, в противоположен случай какво да кажем на децата си, в случай че лъжата се популяризира като чума по целия свят? Ще би трябвало да сравним обстоятелствата с наглите неистини и опити за пренаписване на историята “, разяснява Владимир Путин.
В тази връзка съветският водач разгласи нуждата от основаването комплекс, в който да се съхраняват архивни документи за войната. Той ще бъде разполагаем както на руснаци, по този начин и на чужденци.

Във вътрешен проект Путин съобщи, че майчинските помощи ще бъдат давани на фамилиите незабавно след раждането на детето. „ Трябва да подкрепим младежите, които стартират фамилен живот и мечтаят за деца. В тази връзка бих желал да предложа нови спомагателни решения за капитала на майчинството, които също би трябвало да влязат в действие на 1 януари 2020 година Още при раждането на първородното дете, фамилията ще получи правото на майчински капитал в настоящия му размер “, уточни съветският водач. 
Президентът напомни, че от тази година размерът на майчинския капитал е 466 хиляди 617 рубли (13 369 лева) и предложи да го усили при раждането на второто дете с още 150 хиляди (4297 лв). „ Така общият размер на майчиния капитал за семейство с две деца ще бъде 616 617 рубли (17667 лева) и в бъдеще той ще се индексира годишно “, добави президентът. Той добави, че към този момент е планувано програмата да работи до 31 декември 2021 година и даде обещание, че ще бъде удължена най-малко до края на 2026 година
Каква беше Русия през 2019 година, може да си припомните в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР