Почти половината от пълнолетните в Обединеното кралство имат проблеми с

...
Почти половината от пълнолетните в Обединеното кралство имат проблеми с
Коментари Харесай

Британците масово обвиняват Брекзит за недостига на лекарства

Почти половината от пълнолетните в Обединеното кралство имат проблеми с приемането на медикаменти, които са им били предписани и повече от тях упрекват най-много Брекзит за това, демонстрира ново изследване, предава БНР.

49% от интервюираните от организация Opinium за Британската асоциация на производителите на генерични медикаменти са споделили, че са имали проблеми с предписаните им медикаменти през последните две години - интервал, през който проблемите с доставките на медикаменти се усилиха внезапно. Недостигът на медикаменти е толкоз сериозен, че всеки 12-ти британец не е съумял да откри нужното лекарство, макар всички състояние старания. На въпрос за какво дефицитът е толкоз постоянно срещан, повече показват проблеми, свързани с напускането на Европейски Съюз от Обединеното кралство.

На по-заден проект остават инфлацията или световните спорове и неустойчивост. " Недостигът е надълбоко обезпокоителен за физическото здраве на пациентите, наред със напрежението от незнанието дали главното лекарство ще бъде налично ", съобщи Марк Самюелс, основен изпълнителен шеф на асоциацията, която съставлява компании, които създават генерични или непатентовани медикаменти, които съставляват 80% от всички медикаменти, употребявани от националното опазване на здравето в Обединеното кралство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР