Съединените американски щати подкрепиха намерението на Франция да оборудва Украйна

...
Съединените американски щати подкрепиха намерението на Франция да оборудва Украйна
Коментари Харесай

САЩ благослови френската доставка на Mirage 2000 в Украйна

Съединените американски щати поддържаха желанието на Франция да оборудва Украйна със самолети Dassault Mirage 2000.
Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин удостовери поддръжката на Вашингтон за прехвърлянето на тези самолети от четвърто потомство от Франция, което Остин разказа като " страхотна опция ", по време на среща на министрите на защитата на НАТО през днешния ден, заяви Flightglobal.

Президентът на Франция Еманюел Макрон показа концепцията за изпращане на тези бойни самолети по време на церемонията, отдадена на осемдесетата годишнина от съюзническия десант в Нормандия по време на Втората международна война, на която участва и президентът на Украйна Володимир Зеленски.
Не е ясно за какво Съединени американски щати взеха решение да поддържат въвеждането на самолета Dassault Mirage 2000 и да " заобиколят " шведския Saab Gripen.

Нито Швеция, нито Франция употребяват американски F-16, защото и двете страни имат развита вътрешна авиационна промишленост. Швеция е в развой на увеличение на производството на най-новите разновидности Gripen E и F на тази линия еднодвигателни изтребители. Тези самолети, които се употребяват и в Бразилия, в последна сметка ще заменят по-старите модели Gripen C и D в Швеция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР