Германската полиция обискира пицария в град Дюселдорф, която е предлагала

...
Германската полиция обискира пицария в град Дюселдорф, която е предлагала
Коментари Харесай

Пици с кокаин се превърнаха в хит в пицария, последваха арести

Германската полиция обискира пицария в град Дюселдорф, която е предложила кокаин към доставките на пица, съобщи Асошиейтед прес.

За да получат наркотичното вещество към поръчката си, клиентите е трябвало да изберат така наречен „ пица номер 40 ".

„ Това са били едни от най-добре продаваните пици ", съобщи на конференция в Дюселдорф полицейският шеф Михаел граф декор Молтке.

Той уточни, че съмнението на полицията, че в пицарията се прави нещо неправилно, се е зародило след сигнал, подаден й от инспектори по храните, посетили обекта през март. След това чиновници от отдела за битка с опиатите почнали да следят ресторанта и не след дълго открили за какво " пица номер 40 " е била толкоз известна.

Когато полицията е обискирала жилището на шефа на пицарията, 36-годишният мъж е изхвърлил от прозореца чанта, цялостна с опиати, „ която е паднала право в ръцете на чиновници на реда ". В нея е имало 1,6 кг кокаин, 400 гр. канабис и 268 000 евро в брой.

Полицията сподели, че няколко дни по-късно шефът на заведението е бил освободен от ареста и скоро е възобновил продажбите на " пица номер 40 ", съпроводена от доза кокаин. Това е дало опция на проверяващите да се срещнат по-подробно с веригата за доставка и след няколко седмици близо 150 полицейски чиновници са разрушили цяла група за разпространяване на опиати в Западна Германия. Задържани са били трима обвинени, измежду които и 22-годишен мъж, апетитен за началник на схемата. Силите на реда са обискирали жилищата и служебни пространства на още 12 обвинени, прецизира Българска телеграфна агенция.

В хода на акцията са открити 2 плантации с канабис покрай градовете Мьонхенгладбах и Солинген.

Управителят на пицарията е бил арестуван, до момента в който се е опитвал да избяга зад граница.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР