Никой не иска да ремонтира авариралия агрегат на Чаира“Въпреки предварително

...
Никой не иска да ремонтира авариралия агрегат на Чаира“Въпреки предварително
Коментари Харесай

Вечерни новини: Без желаещи да ремонтират ПАВЕЦ „Чаира“; МФ отмени реформа на Асен Василев

Никой не желае да ремонтира авариралия елемент на „ Чаира “
Въпреки авансово декларирания интерес за ремонт на авариралия елемент на ПАВЕЦ „ Чаира “ нито една компания не е подала оферта. Обществената поръчка за замяна на турбината бе пусната от Национална електрическа компания (НЕК) през март, а индикативната ѝ стойност е близо 54 млн. лева без Данък добавена стойност.
МФ анулира промените на Асен Василев при одита на евросредствата
Министерството на финансите анулира част от промяната на някогашния финансов министър Асен Василев в организацията, която одитира средствата от Европейския съюз. Ведомството е разгласило за публично разискване план на изменение на постановлението. Промените касаят напълно това кой може да бъде директор на организацията.
Министерство на здравеопазването избра строителите на 6-те бази за медицинските хеликоптери
Министерството на здравеопазването (МЗ) избра изпълнителите, които би трябвало да изградят шестте оперативни бази в страната за новите медицински хеликоптери. Пет от базите – в София, Плевен, Сливен, Търговище и Монтана – ще се строят от еднакъв реализатор – консорциум, който вземат участие две компании с опит в строителството и планиране на пътища. Само тази в Пловдив ще се извършва от друга компания.
След придобиването на VMware се заражда нова трилионна компания
Производителите на чипове, които задвижват революцията в региона на изкуствения разсъдък, се трансфораха в любимци на фондовия пазар. И въпреки до момента Nvidia да е безспорният победител в бранша, скоро може да се сблъска със мощен кандидат.
София се изкачва в класацията за най-скъпите градове за чужденци
София се изкачи с шест места в класацията на Marcer за най-скъпите градове за чужденци. Българската столица заема 163-ро място от общо 226. Една позиция над нея е японският град Нагоя, който се срутва с 48 места в класацията. На 164-то място, или с една позиция под София, пък е Лимасол, Кипър, който се изкачва с две позиции тази година.
OMV трансформира фокуса си и се ребрандира
Австрийската енергийна група OMV, която е показана с верига бензиностанции в България, се ребрандира. Компанията трансформира корпоративната си еднаквост на всички пазари, на които оперира, а повода е смяната на стратегическия си фокус – към устойчивата сила, устойчивата подвижност и устойчивият метод на живот.
Столична гимназия построява Център за високи достижения за 3.4 млн. лева
Пет нови лаборатории, ремонт на образователната топлоцентрала, съоръжение на зала за образование с съвременни технологии. Това са част от дейностите, които възнамерява столичната Професионалната гимназия по превоз и енергетика „ Хенри Форд “ (ПГТЕ). Крайната цел е основаването на Център за високи достижения по екотранспорт и енергетика, в който ще бъдат вложени над 3.4 млн. лева, обезпечени от Националния проект за възобновяване и резистентност, оповестяват от пресцентъра на МОН.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР