Обсъжда се Siemens да осигури турбините за 7-ми блок на

...
Обсъжда се Siemens да осигури турбините за 7-ми блок на
Коментари Харесай

Вечерни новини: Siemens осигурява турбините за АЕЦ „Козлодуй“; Европрокуратурата обвини Портних

Обсъжда се Siemens да обезпечи турбините за 7-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй “
Водят се предварителни диалози с немския тръст Siemens да достави турбините за бъдещия седми блок на АЕЦ „ Козлодуй “. Към момента подписан контракт с немската компания няма. Това разяснява ръководителят на Съвета на шефовете на „ КМС “ ЕАД Теодор Осиковски на конференция във връзка 35-годишния празник на компанията.
Европрокуратурата упрекна Иван Портних за машинация с евросредства
Европейската прокуратура упрекна някогашния кмет на Варна Иван Портних (ГЕРБ) и някогашния регионален шеф на града Стоян Пасев (ГЕРБ) за машинация с евросредства. Оглавяваната от Лаура Кьовеши европейска институция е повдигнала обвинявания и на двама държавни чиновници от Изпълнителна организация „ Морска администрация “. Всички те са упрекнати в заграбване на евросредства, отпуснати за реконструкцията на пристанище.
Отговорността за новата минимална заплата е на държавното управление
Както всяка година, и в този момент бизнесът и синдикатите не се схванаха за повишението на минималната работна заплата (МРЗ) в България. И както всяка година в последните 10 крайното решение е в държавното управление. До предходната година всеки обществен министър самичък си решаваше с какъв брой да е нарастването, само че към този момент има автоматизиран механизъм, който не оставя доста опция за избор.
Тол системата към този момент следи за неплатена „ Гражданска отговорност “
Министерство на вътрешните работи има опция да следи за съществуването и валидността на застраховка „ Гражданска отговорност “ чрез тол системата. Националното тол ръководство е осигурило тази опция на силовото ведомство от 10 октомври. Това излиза наяве от малко прессъобщение на Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Терзиев склони на бонусите в градския превоз на София
След митинг и опасност, че градският превоз на София ще спре, локалната власт склони бонусната система да бъде въведена от 1 ноември. За това са се разбрали на среща в петък кметът Васил Терзиев и синдикатите.
Само един претендент желае да модернизира билетната система на БДЖ
Само един консорциум прояви интерес към поръчката за възобновяване на билетната система в БДЖ. Това е обединяването ДЗЗД „ Евротикет “ с участници „ Балистик Сел “, „ Иновейшън Клауд “ и „ Сиела Норма “. Ценовото предложение на консорциума към момента не е записано в Регистъра на публичните поръчки. 
„ Да задържим младежите “: Българска платформа съкратява връзката сред бизнеса и студентите
Пазарът на труда в България е в прочут застой, съгласно последните данни на статистиката. Масовият отлив на студенти към чужбина също способства за стагнацията на пазара на труда в България. В опит да задържат младите в България и да дават опция на бизнеса за по-бързо и елементарно намиране на служащи, Васка Бакларова и нейният екип основават платформата OMNI, която има за цел да свързва студентите с бизнеса.
Усещане за дом: Какви са новите трендове при офисните планове
Офисът от дълго време не е единствено пространство за работа. Постепенно през годините концепцията се промени и той към този момент е мястото за шерване на хрумвания и обществени прекарвания. Следвайки тази наклонност, архитектите стигат и по-далеч при проектирането на нови офис пространства, като се пробват да пресъздадат чувството за дом.
„ Кохезионната политика би трябвало да остане “: За районите и градовете тя работи
22-рата Европейска седмица на градовете и районите завърши в четвъртък със заключителна сесия, на която участваха комисарят Елиза Ферейра и ръководителят на Европейския комитет на районите (CoR) Вашко Алвеш Кордейро. Ферейра, еврокомисар по районната политика, употребява събитието, с цел да се сбогува и да направи равносметка на триумфите и провокациите от последните 5 години.
Какво следва за най-голямата ракета в историята на човечеството – Starship
Илон Мъск желае новата му ракета да революционизира галактическите полети. И сега тази ракета, Starship, е най-големият и най-мощен галактически транспортен съд, построяван в миналото, споделя BBC. Той е планиран с опцията да бъде изцяло и бързо приложим наново.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР