Направихме много грешки и бяхме наказани от хората, чиято подкрепа

...
Направихме много грешки и бяхме наказани от хората, чиято подкрепа
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Ще има кабинет под натиска на Пеевски, макар Борисов да не го иска

Направихме доста неточности и бяхме осъдени от хората, чиято поддръжка сме желали. Затова има и оставка. Но би трябвало да продължим диалога с тези хора, тъй като те не ни предадоха. Те не поддържаха нито един от другите политически субекти, които излязоха на тезгяха. Ще водим диалог с нашите симпатизанти, не би трябвало да замитаме нашите неточности. Това разяснява в студиото на Би Ти Ви Ивалйло Мирчев, един от водачите на „ Да, България “.

Първата неточност беше, че не обяснихме за какво подкрепихме едно държавно управление с ГЕРБ. След пет пъти избори, ние стигнахме до тъждество с ГЕРБ. Но ние не успяхме да убедим хората в нашите цели – измененията в конституцията, които са първата стъпка за смяна в правосъдната система. Но ние не можахме да го разбираем това на хората. С дейностите си също не успяхме да ги разбираем. Освен това не дадохме да се разбере, че ГЕРБ също носят отговорност за ръководството. И подведохме ненапълно нашите гласоподаватели, че с 64 депутати можехме да застанем против Борисов и Пеевски. Ние не знаехме за тяхната тясна симбиоза. Сега е нужно да създадем верните стъпки, добави Мирчев.

Той е безапелационен, че дребната коалиция – „ Да, България “ и ДСБ, би трябвало да се надгражда, би трябвало да погледнат малко на дясно, тъй като една от грешките им е била, ча са загърбихме дясното. Това би трябвало да стане с почтен и преклонен диалог с хората. По отношение на огромната коалиция – с „ Продължаваме промяната “ би трябвало да стане смяна, надграждане и то още веднъж в почтен диалог с хората, с цел да разбираем каква е огромната ни цел, аргументира позицията си политикът.

Според Мирчев, държавно управление ще има, марак водачът на ГЕРБ да осъзнава, че това ще му донесе репутационни вреди.

Правителството, което несъмнено ще го има, Борисов не го желае, само че ще се случи под натиска на Пеевски. Това държавно управление ще аргументи на ГЕРБ огромни вреди, тъй като Пеевски има правосъдната система, той ще може да промени и шефовете в регулатори. Борисов знае, че това може да бъде злополука за страната.(…) Той чудесно осъзнава, че тази игра с Пеевски е доста рискова за страната. Но и ГЕРБ има тази взаимозависимост от Пеевски. Длъжни сме да предупредим каква заплаха е да имаме кабинет ГЕРБ-ДПС. Лично за мен проблем е, че един от водачите е в листата „ Магнитски “, уточни той.

По думите му Пеевски и Борисов имат опция да създадат измененията в регулаторите, само че ще бъдат поставени същите подвластни хора. Това ще продължава в още по-лош вид, тъй като Пеевски ще си има и държавно управление, с изключение на правосъдната система, службите и Министерство на вътрешните работи. Не инцидентно се стартира с Комисия за защита на конкуренцията и КПКОМПИ.

Да ми кажете, че Пеевски ще показва хората в Антикорупционната комисия е все едно да ми кажете, че Чикатило да прави конкурс за детска рисунка, нагледно разказа обстановката Ивайло Мирчев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР