В понеделник BBC съобщи, че гръцката брегова охрана е отговорна

...
В понеделник BBC съобщи, че гръцката брегова охрана е отговорна
Коментари Харесай

Гръцкото правителство отхвърля обвиненията на BBC, че брегова охрана е замесена в смъртта на мигранти

В понеделник BBC заяви, че гръцката брегова защита е виновна за десетки смъртни случаи на мигранти в Средиземно море за интервал от три години, в това число девет души, които „ са били съзнателно хвърлени във водата “, оповестява електронното издание на в..

Съобщава се, че деветимата са измежду повече от 40 души, за които се твърди, че са починали вследствие на това, че са били принудени да изоставен гръцките териториални води или са били върнати назад в морето, откакто са достигнали островите.

„ Журналистите на BBC демонстрираха фрагменти на 12 души, натоварени в лодка на гръцката брегова защита и по-късно изоставени на дребен транспортен съд на някогашен старши офицер от гръцката брегова защита. По време на отмора, с към момента включен микрофон, някогашният офицер сподели, че това е „ явно нелегално “ и „ интернационално закононарушение “, ”, написа още изданието.

Попитан за отчета по време на конференция, държавният представител Павлос Маринакис съобщи, че способените органи ще проверяват обвиняванията, както вършат с всички сходни изказвания, само че добави, че „ обвиняванията, включени в отчета, не са обосновани “.

Маринакис също похвали работата на бреговата защита, отбелязвайки, че те „ постоянно надвишават границите на своите отговорности, своите отговорности и отговорности, спасявайки десетки човешки животи всеки ден, от време на време даже повече в дни с изключително предизвикателство, и те ще продължат да го вършат по този начин. "

Той добави, че през миналата година, с помощта на положителното съдействие сред гръцките и турските управляващи, забележителен брой трафиканти са били разрушени, като дейно „ се оправят с противозаконната имиграция в основата й “.

Представители на бреговата защита също отхвърлиха обвиняванията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР