Председателят на ВМРО-ДПМНЕ и бъдещ премиер на Република Северна Македония

...
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ и бъдещ премиер на Република Северна Македония
Коментари Харесай

Мицкоски: Членството в ЕС е наша цел, но не чрез безпринципни и вредни договори

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ и предстоящ министър председател на Република Северна Македония Християн Мицкоски разгласи, че ще се бори за постигането на стратегически за страната цели. 

 „ Членството в Европейския съюз ще бъде наша цел, както и положителните връзки с нашите стратегически сътрудници. Но ние няма да се изгубим по този път посредством безпринципни контракти, нездравословни за страната “, сподели той на тържественото отбелязване на рождения ден на ВМРО-ДПМНЕ във Велес и прикани съпартийците си и бъдещите министри „ да запретнат ръкави, тъй като ги чакат доста работа и промени.

На отбелязването, под надслова „ 34 години ВМРО-ДПМНЕ, 131 години Вътрешна македонска революционна организация, завет, независимост, бъдеще, продължаваме “, Мицкоски сподели, че ще работи за създаване на неповторими държавни позиции по стратегически въпроси за страната, за което подава ръка за национално единение и на СДСМ и другите опозиционни партии ”, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Знам, че ситуацията в СДСМ е отчайващо. И няма да кажа, че това, което се случва в този момент в в миналото огромната СДСМ, е разочароващо накъсване до дребни елементи, които се ръководят от деспотите, които погребаха СДСМ. Но те би трябвало да знаят, че няма да работя зад тила им, нито ми идва мислено да им се меся. От мен, като ръководител на партия, която желае и работи за македонското национално единение, те имат протегната ръка за разговор по всички значими за страната и за жителите въпроси. Разбира се, те не би трябвало да схващат това като прошка от отговорност за закононарушения, това значи, че ще ги виждам като сътрудник, с който имаме отговорност в името на сегашните и бъдещите генерации да работим за основаване на държавни позиции, когато се отнася до значителните въпроси от голяма важност за (Република Северна) Македония ", сподели Мицкоски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР