Роден експерт каза нещо важно, върху което политиците ни трябва

...
Роден експерт каза нещо важно, върху което политиците ни трябва
Коментари Харесай

Безлов: Ситуацията в България е хаотична и води до проблеми с партньорствата в Европа

Роден специалист сподели нещо значимо, върху което политиците ни би трябвало да се замислят.

Две огромни тематики стоят пред Европейския съюз: Незаконната емиграция към Европа и реализирането на Зелената договорка. Това сподели Тихомир Безлов – старши анализатор в Програма " Сигурност “ на Центъра за проучване на демокрацията в предаването  " България, Европа и светът на фокус “ на Радио  " Фокус “.

По думите му главният проблем, който имат развитите страни с емиграцията от страните от третия свят, е противозаконното влизане и натоварването на обществените им системи. Друг значителен проблем, с който се сблъскват управляващите, е, че няма по какъв начин да се върнат тази хора в страните на генезис, тъй като страните, от които те идват, не желаят да ги одобряват или не желаят да има процедура на наложително връщане.

" България има съглашение с доста от страните източник на мигранти за връщането на мигранти, само че това, което се оказа, е, че връщането е допустимо единствено при единодушие на противозаконния мигрант, т.е. би трябвало да е непринудено, “ изясни той, написа burgas24.bg.

Според Тихомир Безлов може би най-голямото предизвикателство към Европа по тази тематика е нуждата от съдействие със прилежащите на Европейския съюз страни, с цел да се сътвори самобитен буфер, който да понижи миграцията. " Трябва да съумеете да накарате страните по външната граница на Европейския съюз да имат интерес да сътрудничат или Европейският съюз би трябвало да заплаща на тези страни, с цел да си обезпечи този буфер. “

Според специалиста ще има обилни промени след влизането на десните консервативни националистически партии в Европейския парламент, и новото управление на Европейския съюз ще откаже от амбициозните цели на Зелената договорка. По думите му хипотезата отпреди 10 години, че инвестицията в зелени технологии ще даде опция на развиване страни да създадат един стопански скок, т.е. че това ще докара до увеличение на Брутният вътрешен продукт, не се случи. " Това, което се случи със Зелената договорка е, че Китай доста добре прогнозата сферите, които ще бъдат отделени от развитите страни и просто влезе в тези технологии. И видяхте какво се случи примерно със слънчевите технологии – там Китай стана съвсем цялостен доминант, също се случи при батериите, в този момент виждате и електрическите автомобили. “  

Наблюдава се и внезапно утежняване на връзките сред старите търговски сътрудници, надлежно преразпределяне на целите, сподели още Тихомир Безлов и даде образец с ограничението на Китай посредством мита – нещо, което Съединени американски щати стартира още по време на Тръмп, а в този момент и Европа в доста връзки повтаря американските хрумвания за ограничаващи ограничения към Китай.

В България съгласно него обстановката е безредна и това води и до проблеми с партньорствата в Европа. По думите му серията избори, която сякаш не е свършила или има заплаха да не свърши и след тези избори, са повода за това. " Трябва да има постоянна национално политическа среда, с цел да можете да бъдете сътрудник. Този безпорядък лимитира опциите на България, “ заключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР