Неотдавнашните психологически изследвания, проведени на Международния фестивал на науката в

...
Неотдавнашните психологически изследвания, проведени на Международния фестивал на науката в
Коментари Харесай

Какво казва начинът, по който спите заедно с партньора си за връзката ви?

Неотдавнашните психически проучвания, извършени на Международния фестивал на науката в Единбург, разкриха забавен факт: всяка смяна в връзките на влюбена двойка незабавно се отразява на позициите, които сътрудниците заемат в съня си. Най-важното тук не е позицията, в която се гушкат, преди да заспят, или тази, която заемат незабавно откакто заспят. Позицията, в която спят цяла нощ и се разсънват заран, е единственото, което в действителност има значение.
Вдъхновени от проучванията на професор Ричард Уайзман (Университет в Хартфордшир) и работата на психолога Корин Суит, ние взехме решение да създадем този занимателен указател за пози за сън за двойки, който, надяваме се, ще ви даде по-добро схващане на връзката ви.

Позицията „ Прегръдка за меден месец “

Тази позиция има наклонност да се случва, в случай че двойката преди малко е почнала да се среща или е трябвало да прекара известно време настрана една от друга.
Позицията е известна и измежду фамилните двойки, в случай че фамилният им живот към момента е буен и изпълнен с деликатност и обич.

Позицията „ Диалог “

Тази позиция е доста публикувана измежду тези сътрудници, които поддържат мощна връзка между тях, само че все пак би трябвало да прекарват повече време дружно и да поддържат връзка по-често.

Позицията „ Звезден взор “

И двамата сътрудници спят по тил. Обикновено единият човек лежи по тил, до момента в който другият опира глава на рамото на колегата си, което го прави по-зависим. Тази двойка има страхотна химия, само че от време на време на един от тях им е малко неловко да бъдат принудени да вземат под внимание гледната точка на другия (и в този случай позицията).

Позицията на „ Люлката на обичания “

Тази позиция доста наподобява на предходната, макар че е доста по-интимна. Това е доста постоянно измежду двойките, които не се опасяват непрекъснато да демонстрират възприятията си; те са доста нежни и се грижат доста един за различен. Позицията нормално значи, че мъжът е по-доминантен във връзката.

Позицията „ Ценя те “

Тези двойки нормално са доста щастливи и откровено се любуват на връзките си. Позицията отразява взаимното почитание на персоналното пространство. И докосващият им тил е по-голямо доказателство, че е доста значимо за тях да усетят наличието на колегата си наоколо.

Позицията „ Свобода “

Тази позиция може да покаже, че една двойка си е легнала незабавно откакто са имали огромна кавга. Има обаче различно пояснение: и двамата сътрудници евентуално са доста самостоятелни, егоцентрични човеци, които изискват доста персонално пространство.

Позицията „ Крал на леглото “

Партньори, които са склонни да се разпилян по цялото легло, нормално са тези, които изпитват потребност да се утвърдят, вместо да демонстрират възприятията си към колегата си. Поведението им във връзките постоянно е доста егоистично, което се отразява в навиците им за сън.

Позицията „ Лъжички “

Тази позиция демонстрира по едно и също време хармонични и буйни връзки. Позицията е доста известна през първите няколко години от брака. Партньорът откъм гърба нормално играе преобладаваща роля в такива връзки. Другият сътрудник, в противен случай, се радва на възприятието, че си предпазен.

Позицията „ Отпуснати лъжички “

Двойките избират доста комфортна поза „ лъжичка “, само че си обезпечават повече независимост. Това е една от най-сложните позиции с най-малко две вероятни тълкования:

Позицията отразява връзка без пристрастеност – най-малко един от сътрудниците се усеща по този начин. Той или тя не изпитва повече потребност от физически контакт или просто е неудовлетворен от колегата си.
Във втория случай сътрудникът, който обръща тил, предизвика другия в израз на усеща и е подготвен да притегли повече внимание.

Позицията „ Прегръдка на крайници “

Партньорите избират да не спят в непосредствен контакт между тях, само че повърхностно се допират краката си. Обикновено двойките, които спят по този начин, споделят фамилна естетика и взаимно доверие. Те си дават независимост, като в същото време резервират дребен „ мост “, с цел да се допират и усещат даже през нощта.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР