Германска двойка отпразнува 80 години брак, съобщи ДПА. За Готфрид

...
Германска двойка отпразнува 80 години брак, съобщи ДПА. За Готфрид
Коментари Харесай

Германска двойка отпразнува 80 години брак

Германска двойка отпразнува 80 години брак, заяви ДПА. За Готфрид Шмелцер, който през днешния ден е на 102 години, това е било обич от пръв взор. 
Съпрузите живеят в Майнц. 

Готфрид и бъдещата му брачна половинка Урсула са се срещнали на работа - двамата са заемали административни длъжности в Берлин. Сключили са брак през 1944 г. 

Семейство Шмелцер са най-дълго женената двойка в Германия съгласно данните на администрацията в провинция Райнланд-Пфалц. Министър-председателят на провинцията Малу Драйер поздрави персонално фамилията. 

Бях на 19, а брачният партньор ми - на 22, сподели 98-годишната Урсула. Според нея обаче любовта им не е била от пръв взор. " Той беше доста неотстъпчив ", споделя тя.

Пред сключването на брака е имало някои компликации, свързани с бомбардирането на Берлин. Първоначално двамата са живели във Франкфурт на Одер, който е роден град на Урсула. 

В края на 1952 година двойката напуща Източна Германия с трите си дребни деца. Заселват се в региона на Долен Рейн, където ключарят Готфрид работи като машинен оператор в мина през нощта и сглобява колела сутринта. По-късно се местят в Зигбург, където Урсула става секретар в учебно заведение. 
Семейството има три деца, седем внуци и осем правнуци.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР