Наблюдава се засилен интерес към зимните ни курорти. Само за

...
Наблюдава се засилен интерес към зимните ни курорти. Само за
Коментари Харесай

Имало засилен интерес към зимните ни курорти

 Наблюдава се засилен интерес към зимните ни курорти. Само за последната една седмица гостите, които са посетили Банско, са 7800 по данни на бизнеса. Най-голям е делът на румънските гости – 3800 индивида за една седмица, по-късно са българските, има интерес и от прилежащите страни - Сърбия, Гърция, Северна Македония. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма при инспекцията си в града. В инспекциите взе участие и кметът на Банско Иван Кадев.

Имаме сериозна претовареност, резервациите са към 50%, осведоми още вицепремиерът. Тя уточни още, че за първи път в Банско има чешки туристи. От началото на годината имаме 830 чешки туристи, като за предходната година са били 62, заяви министърът. По думите ѝ чешкият пазар се преориентира към зимните спортове.

Вицепремиерът разяснява още, че сезонът се обрисува да продължи най-малко доникъде на април. Според нея има сериозна снежна завивка и много посетители от балканските страни и поради това условията на здравните управляващи би трябвало да се съблюдават безупречно и контролът да бъде по-рестриктивен.

Министър Николова инспектира няколко места за настаняване, измежду които Гранд хотел Банско, Стражите, Спорт хотел Банско и други, както и началната станция на лифта.

По време на обиколката из хотелите вицепремиерът попадна и на фотосите на идващия сезон на българския сериал All inclusive, който е избрал курорта  за място на деяние на третия си сезон.

Министърът осведоми, че инспекциите до сегашния миг и в курортите, и навътре в страната, демонстрират, че бизнесът съблюдава ограниченията. Аз моля да съблюдаваме ограниченията и да сме виновни, с цел да може по-бързо да излезем от тази обстановка, тъй като туристическият бранш е най-тежко потърпевш, акцентира тя. От думите ѝ стана ясно, че напътствията за работа се следват точно и контролът е праволинеен.

Имаме позитивни мнения в обществените мрежи и от противоположната връзка, която има тук на територията на общината и в хотелите, уточни вицепремиерът. И посочи, че всяко място за настаняване има анкетен лист, който се попълня от всеки един екскурзиант, и отзивите са, че ние сме безвредна и стерилна дестинация все още. Аз съм на терен, с цел да съм сигурна, че ограниченията се съблюдават - както единните правила на Министерството на туризма, по този начин и заповедта на министъра на опазването на здравето във връзка с яловост, хигиена и сигурност, съобщи още министър Николова.

Вицепремиерът акцентира, че за туризма са доста значими антигенните проби. Тя уточни, че се обмисля и опцията на граничните пунктове, там, откъдето влизат непознати туристи, с изключение на условието за PCR да има и различна опция за антигенен тест, само че това е в допълнение решение, което ще се разисква със здравните управляващи.

Усеща се съживяването на бизнеса и се надяваме това да продължи, разяснява Иван Кадев. Кметът моли всички заети да съблюдават противоепидемичните ограниченията. Той осведоми, че на територията на общината към този момент работи и лаборатория за PCR и антигенни проби. По думите му към този момента няма данни за случаи на гости, дали позитивни резултати.

Благодарни сме, че зимните курорти в България работят, за разлика от доста други в Европа, разяснява Иван Обрейков, маркетинг шефът на компанията концесионер на ски зоната в Банско. И добави, че все още данните са положителни и туристи има, като се надява ползата да се резервира до края на зимния сезон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР