Общо 51 са децата, родени след инвитро процедури с донорски

...
Общо 51 са децата, родени след инвитро процедури с донорски
Коментари Харесай

51 бебета са се родили по инвитро програмата на Столична община

Общо 51 са децата, родени след инвитро процедури с донорски яйцеклетки, финансирани по Програмата  " Инвитро " на Столична община и благодарение на Фондация " Майки за донорството ". Това се оповестява в уеб страницата на общинската администрация.

Последното бебе по програмата е родено на 23 май. Виктор е с ограничения 4140 гр. и 52 см. Той е проплакал в ръцете на доктор Георгиев от болница " Надежда ", обясниха от Общината.

Програмата на Столична община за финансово подкрепяне на фамилии и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки е основана в края на 2015 година по самодейност на Столичната община и организациите " Майки за донорството " и " Искам бебе ". Тя се финансира от бюджета на София, като за тази година са планувани общо 100 000 лева Това е единствената стратегия в поддръжка единствено на фамилии, нуждаещи се от донорски яйцеклетки.

От основаването ѝ през 2015 година до 8 май 2024 година по Програмата са кандидатствали 274 двойки. От тях 210 фамилии са били утвърдени от специфичната комисия, която преглежда медицинските им документи, и е било обезпечено финансиране на нужните инвитро процедури. Други 20 двойки би трябвало да показват спомагателни документи доникъде на юни т.г., с цел да получат утвърждение и финансиране.

Подробности за кандидатстването могат да се намерят на страницата на Столична община.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР