Абсолютно предизборно поведение и буквално опит за манипулиране на темата

...
Абсолютно предизборно поведение и буквално опит за манипулиране на темата
Коментари Харесай

Икономист: Отлагането на либерализацията на тока може да ни донесе наказателна процедура

Абсолютно предизборно държание и безусловно опит за манипулиране на тематиката е привикването на ръководителя на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание, тъй като единствено след няколко дни, през идната седмица, Комисията ще разгласява решението си за ценово решение. Това мнение изрази Калоян Стайков, основен икономист в Института за енергиен мениджмънт.
  " Ако бяхме изчакали, щяхме да забележим какво е решила КЕВР и да си спестим всички тези терзания, нападки, обвинявания, прогнози и закани и какво ли не. Депутатите могат да изслушват ръководителя на Комисията, само че в последна сметка предварителното му кряскане, с цел да се изясни какво счита да направи Комисията през идващия ценови интервал, в действителност подсказва политически напън. Регулаторът е самостоятелен, избира се от Народното събрание, само че в тази си част за ценовото решение, би трябвало да има политическа самостоятелност. А виждаме, че няма такава от Народното събрание и от министъра на енергетиката ", означи Стайков. Експертът бе безапелационен, че ползите на потребителите постоянно са на напред във времето и не се търси баланс с фирмите производители на ток. 
  " И това става главно по политическа линия. Не бива Народно събрание да оказва въздействие върху регулатора и министърът да споделя с какъв брой да се усили цената на тока. Така се връщаме към 2013 г, когато министър председателят излизаше и споделяше " идната седмица регулаторът ще вземе еди какво си решение и той го взимаше ", напомни Стайков за годините, в които цените на тока смъкнаха държавно управление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР