Агенцията по заетостта започва да приема заявления за ваучери за

...
Агенцията по заетостта започва да приема заявления за ваучери за
Коментари Харесай

Стартира приемът на заявления за ваучери за безплатни обучения

Агенцията по заетостта стартира да приема заявки за ваучери за безвъзмездни образования за заети и независимо заети лица от 12:00 часа през днешния ден . Ваучерите ще се дават по план, финансиран от Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021–2027, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд плюс.

Проектът има за цел да даде поддръжка за професионално развиване и гъвкави благоприятни условия за образование , както и за повишение на професионалната подготовка и уменията, в това число цифровите умения. Очаква се в образованията да се включат 13 900 заети лица. Общият бюджет на плана е 50 млн. лв. .

С ваучерите заетите ще могат да се включат в образования за придобиване или повишение на професионална подготовка или подготовка по част от специалност. С предоставените от Агенцията по заетостта документи заетите ще могат да преминат и курсове за придобиване на основни компетентности като:

– другарство на непознат език,
– STEM умения,
– цифрови умения за напреднало и високоспециализирано равнище,
– предприемачество.

„ Този план е следващият, с който екипът на Министерството на труда и обществената политика поддържа, от една страна, хората да покачат своята конкурентоспособност на пазара на труда, което е гаранция за тяхната по-сигурна претовареност, а от друга – бизнеса посредством обезпечаването на квалифицирана работна ръка “, сподели министърът на труда и обществената политика Ивайло Иванов пред „ Българска телеграфна агенция “.

Заявленията за ваучери за образования ще се подават единствено посредством електронно заявление . След подаване на заявката претендентът ще получи по е-поща информация за номера, под който е регистриран в системата на Агенцията по заетостта. При утвърждение ще му бъде публикуван електронен ваучер за декларираното образование, а при отрицание – стимулиран отговор .

Допълнителна информация , както и консултация за включване в образованията с ваучери, може да бъде получена във всички бюра по труда в страната.

Румен Гълъбинов пред Искра.бг: Еврото е близо, само че България би трябвало да резервира политическата непоклатимост

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР