Китайският премиер Ли Цян приветства ново начало“ в отношенията си

...
Китайският премиер Ли Цян приветства ново начало“ в отношенията си
Коментари Харесай

Китай приветства „ново начало“ на срещата на върха с Япония и Южна Корея

Китайският министър председател Ли Цян приветства „ ново начало “ в връзките си с Южна Корея и Япония, защото трите страни дадоха обещание да възобновят договарянията за съглашение за свободна търговия.

„ Ние ще продължим полемиките за ускорение на договарянията за тристранно съглашение за свободна търговия “, споделиха президентът на Южна Корея Юн Сук Йол, министър-председателят на Япония Фумио Кишида и Ли в взаимно изказване след срещата си на върха в Сеул на Понеделник.

Срещата на върха, проведена в къси периоди и първа по рода си от 2019 година насам, пристигна на фона на безпокойствие в Пекин по отношение на присъединяване на Сеул и Токио в широкообхватния експортен надзор на Съединени американски щати, предопределен да ограничи достъпа на Китай до авангардни чипове технологии, както и тяхното процъфтяващо военно съдействие със Съединени американски щати.

Ли, някогашен началник на партията в Шанхай, който стана китайски министър председател предходната година, сподели в понеделник, че срещата е отбелязала „ както рестартиране, по този начин и нов начало ” в връзките сред...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР