Експертите в Министерството на здравеопазването предлагат поне още една година

...
Експертите в Министерството на здравеопазването предлагат поне още една година
Коментари Харесай

Кондева: Експерти предлагат заплатите на медиците да останат непроменени още година

Експертите в Министерството на здравеопазването оферират най-малко още една година да останат непроменени главните хонорари, указани в до момента настоящия Колективен трудов контракт (КТД). Това сподели министърът на опазването на здравето в служебния кабинет доктор Галя Кондева. Тя участва на откриването на научна конференция „ Токсикология  и термична контузия “. Форумът е проведен от болница „ Пирогов “ и няколко сдружения на медици, работещи в региона на незабавната помощ.
" Очакваме предложение от синдикатите, в случай че предлагането на специалистите ни не ги устройва ", сподели още тя и напомни, че през април тази година изтече срокът на деяние на КТД.
В документа беше записано, че началната съществена заплата на доктор без компетентност би трябвало да бъде 2000 лева, на здравна сестра – 1500 лева, на санитар – 910 лева
" През април изтече до момента настоящият КТД, само че до момента в който не се реализира договореност, няма по какъв начин да бъде подписан новият контракт ", сподели още тя.
В новия документ се предлага близо 30% нарастване на началните хонорари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР