Българките, които са част от групата, обвинена в шпионаж в

...
Българките, които са част от групата, обвинена в шпионаж в
Коментари Харесай

Ексклузивно пред БНТ: Какво е да бъдеш жена затворник във Великобритания?

Българките, които са част от групата, упрекната в шпионаж в интерес на Русия, и от бандата, направила най-голямата кражба на обществени помощи във Англия, лежат в един и същи женски затвор - Бронсфийлд, близо до Лондон, оповестяват източници на " По света и у нас ".

Вчера ви показахме извънреден роман на Цветка Тодорова, която е една от наказаните за машинация и ощетяване на английската обществена система с близо 54 милиона паунда.

Днес за " По света и у нас " тя споделя какви са изискванията, в които е излежала присъдата си и в които не престават да живеят двете българки, упрекнати в шпионаж.Най-големият женски затвор в Европа - Бронсфийлд. В него има 572 места за пандизчии. В него част от ареста по време на процеса за 54 милиона паунда прекарват Галина Николова и Цветка Тодорова.

Делото си в него чакат и упрекнатите в шпионаж в интерес на Русия - Катрин Иванова и Ваня Габерова. Според наши източници Ваня оказва помощ в преподаването на британски и математика на други пандизчии, само че и двете не са в добра психическа форма.

Кадрите са от формалния уебсайт на пандиза Бронсфийлд. На него е посочено, че той се състои от 4 блока, като във всеки са настанени по 130 дами." Условията вътре са извънредно положителни. Не съм се чувствала като в арест или в затвор, аз съм била като в санаториум, макар че първите два месеца бях доста зле. Вътре с фитнес зали, с фризьорски салон, с маникюр. Да, тези са платени неща, само че от порядъка на 2 до 5 паунда. С прически, с гримове, със занимания, карала съм арт курс вътре ", споделя Цветка Тодорова.

Всяко затворническо крило има обособена трапезария, а дамите могат да изберат дали да ядат дружно или в килиите си.

Всяка килия има телефон, с цел да може наказаните и арестуваните да поддържат връзка със фамилиите си. Режимът е следният - закуска в 8, а в 9 сутринта затворничките отиват на курсове или на работа.

" Нямам визия по какъв начин е пандизът в България и не желая да знам, само че тук аз съм била в частен затвор, който 80% е частен - 20% държавен, и издръжката на един човек вътре коства към 5340 паунда на месец ", добави Цветка Тодорова.Месец преди парламентарните избори английското държавно управление задейства незабавни ограничения за предварително освобождение на някои нарушители и за закъснение на началото на избрани правосъдни съвещания в опит да предотврати пренаселеността на пандизите в страната.

Миналото лято броят на пандизчиите в Англия и Уелс доближи рекордно високо равнище от 88 225, което е с 8% повече от година по-рано.

Издръжката на цялата система е коствала на данъкоплатците над 6 милиарда паунда за предходната година, което е с два милиарда повече спрямо 2019 година.

Към момента няма публична информация какъв брой българи чакат или излежават присъди в английски затвори.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР