Българките, които са част от групата, обвинена в шпионаж в

...
Българките, които са част от групата, обвинена в шпионаж в
Коментари Харесай

Ексклузивно пред БНТ: Какво е да бъдеш жена затворник във Великобритания?

Българките, които са част от групата, упрекната в шпионаж в интерес на Русия, и от бандата, направила най-голямата кражба на обществени помощи във Англия, лежат в един и същи женски затвор - Бронсфийлд, близо до Лондон, оповестяват източници на " По света и у нас ".

Вчера ви показахме извънреден роман на Цветка Тодорова, която е една от наказаните за машинация и ощетяване на английската обществена система с близо 54 милиона паунда.

Днес за " По света и у нас " тя споделя какви са изискванията, в които е излежала присъдата си и в които не престават да живеят двете българки, упрекнати в шпионаж.



Най-големият женски затвор в Европа - Бронсфийлд. В него има 572 места за пандизчии. В него част от ареста по време на процеса за 54 милиона паунда прекарват Галина Николова и Цветка Тодорова.

Делото си в него чакат и упрекнатите в шпионаж в интерес на Русия - Катрин Иванова и Ваня Габерова. Според наши източници Ваня оказва помощ в преподаването на британски и математика на други пандизчии, само че и двете не са в добра психическа форма.

Кадрите са от формалния уебсайт на пандиза Бронсфийлд. На него е посочено, че той се състои от 4 блока, като във всеки са настанени по 130 дами.



" Условията вътре са извънредно положителни. Не съм се чувствала като в арест или в затвор, аз съм била като в санаториум, макар че първите два месеца бях доста зле. Вътре с фитнес зали, с фризьорски салон, с маникюр. Да, тези са платени неща, само че от порядъка на 2 до 5 паунда. С прически, с гримове, със занимания, карала съм арт курс вътре ", споделя Цветка Тодорова.

Всяко затворническо крило има обособена трапезария, а дамите могат да изберат дали да ядат дружно или в килиите си.

Всяка килия има телефон, с цел да може наказаните и арестуваните да поддържат връзка със фамилиите си. Режимът е следният - закуска в 8, а в 9 сутринта затворничките отиват на курсове или на работа.

" Нямам визия по какъв начин е пандизът в България и не желая да знам, само че тук аз съм била в частен затвор, който 80% е частен - 20% държавен, и издръжката на един човек вътре коства към 5340 паунда на месец ", добави Цветка Тодорова.



Месец преди парламентарните избори английското държавно управление задейства незабавни ограничения за предварително освобождение на някои нарушители и за закъснение на началото на избрани правосъдни съвещания в опит да предотврати пренаселеността на пандизите в страната.

Миналото лято броят на пандизчиите в Англия и Уелс доближи рекордно високо равнище от 88 225, което е с 8% повече от година по-рано.

Издръжката на цялата система е коствала на данъкоплатците над 6 милиарда паунда за предходната година, което е с два милиарда повече спрямо 2019 година.

Към момента няма публична информация какъв брой българи чакат или излежават присъди в английски затвори.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР