Изтъкнатата журналистка и активист на #MeToo София Хуанг Сюецин, на

...
Изтъкнатата журналистка и активист на #MeToo София Хуанг Сюецин, на
Коментари Харесай

Поддръжници казват, че китайската София Хуанг Сюецин, журналист и активист на #MeToo, е осъдена на затвор за „подривна дейност“

Изтъкнатата журналистка и деятел на #MeToo София Хуанг Сюецин, на 36 години, беше наказана от съд в Китай за „ подривна активност “ против страната " в петък и получи присъда от пет години затвор, съгласно нейните поддръжници.

Хуанг заяви реформаторски истории за жертви на полово принуждение и оживели в Китай и беше говорила за женомразство и сексизъм, с които се изправи сама редакции на държавните медии. Процесът й се организира при закрити порти в междинния национален съд в Гуанджоу в Южен Китай. 

Присъдата не беше неотложно доказана от китайските правосъдни управляващи.

Хуанг беше арестуван дружно с деятеля за трудови права Уан Джиенбинг през 2021 година на летище в Гуанджоу. Техните поддръжници споделят, че са били държани в изолираност в продължение на месеци по време на предварителния им арест и че процесът е почнал едвам през септември 2023 г. 

Публикации в обществените медии в петък от групата „ Free Huang Xueqin & Wang Jianbing “, обвиняванията против Хуанг във връзка със срещи, които тя...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР