Единственият вариант за правителство в рамките на първия мандат е

...
Единственият вариант за правителство в рамките на първия мандат е
Коментари Харесай

Социолог: Ключът към правителство на ГЕРБ е ИТН

Единственият вид за държавно управление в границите на първия мандат е с присъединяване на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, защото останалите отхвърлиха да вземат участие в преговорния развой. 

Това разяснява пред Нова тв социологът от " Тренд " Димитър Ганев. 

Разбира се, допустима е проверка в позицията на някоя от обединенията. Но дано да изходим от политическата логичност. Българска социалистическа партия не желаят да дават мотив на Нинова, която да нападна новото управление в лицето на Зафираво или Гуцанов и да споделя, че те са създали прелом против нея, тъй като желаят да вземат участие в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи.  В същото време изборният резултат отреди на ПП-ДБ ролята на съпротива и те последваха воза на гласоподавателя. " Величие " влезе в Народното събрание с помощта на наказателния избор на хората и влизането им в ръководство в този момент е еднакво на политически банкрут, тъй че би трябвало да останат в съпротива. Възраждане също е съпротива, разяснява той.

Оттук-нататък с даването на трети мандат ще имаме друга обстановка, спешна и може да се мисли за експертен кабинет на по-широка парламентарна основа, разяснява Ганев. 

Редовният кабинет, в случай че има подобен, би наподобявал доста служебно държавно управление. Такъв вид се образува от хора, които са познати в региона си, специалисти са и по-малко политици. Така че чакам подобен вид кабинет. Дори освен това. Очаквам доста от министрите в настоящия длъжностен кабинет да запазят своите кресла, в случай че има такова държавно управление, уточни той.

Защото хората в кабинета на Главчев са по-близо до ГЕРБ, в сравнение с до президента Радев. Така че е обикновено част от министрите да останат по местата си, пресмята социологът. 

Дилемата за Има Такъв Народ и за Движение за права и свободи е, че в случай че не се направи кабинет, а се отиде на избори, какво ще произведат те. На идващите избори може МЕЧ да влезе, а Величие да стане още по-голяма за сметка на систематичните партии, изясни той.

Не споделям, че с третия мандат не може да се сформира държавно управление. Казвам, че най-голямата възможност за държавно управление е в първия мандат. Но ключът към него държи Има Такъв Народ. Какво ще реши Слави Трифонов, аз не се ангажирам да предвиждам, уточни още Ганев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР