Той е едва на 38 години, довереник е на Николай

...
Той е едва на 38 години, довереник е на Николай
Коментари Харесай

Новият сливенски митрополит Арсений ще управлява имоти за 3 млрд.лева

Той е едвам на 38 години, поддръжник е на Николай Пловдивски, а през днешния ден Висшият клир му довери най-имотната епархия 

Сливенската митрополия е с най-вече парцели от всички 13 епархии, написа в последния си брой " Капитал ". Според изданието пазарната стойност на постройките и земите, ръководени от църквата в този регион, костват 3 млрд.лева. Това значително изяснява и огромната борба за нов митрополит, която се развихри в последните месеци.

Припомняме, че в последните 44 години Сливенската епархия беше ръководена от Иоаникий - честен, преклонен и уравновесен свещеник, който значително съумя да запази църковната благосъстоятелност.

Факт е, че епархията има парцели в цяла Сливенска, Ямболска област, както и по българското Черноморие - от Бургас до турската граница. 

С тях могат да се подписват всевъзможни покупко-продажби - от това да се продадат хиляди декари на цената на апартамент в София, до това да се строят вилни комплекси, които църквата да употребява.

Епархийският съвет (EС), цялото духовенство и миряните като че ли желаеха досегашния викарий на митрополията Йеротей Агатополски да наследи Йоаникий, само че Висшият клир изрично не бе склонен с това мнение и освен касира избора на Европейски Съюз, само че с цел да не стават неточности непосредствено в профил Йеротей от изборите, след което организира напълно нова процедура, приключила през днешния ден с избора на Арсений - прокси на пловдивския митролип Николай. Арсений е едвам на 38 години и е най-младият измежду митрополите.

Мнозина считаха, че изборът му е натрапен съвсем силово, с цел да се обезпечи възможното издигане на Николай Пловдивски до патриаршеската позиция, само че по никакъв начин не е изключено и задачата да са парцелите за милиарди в Бургаско.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР