Трудно има място за концерт, което може да бие Айфеловата

...
Трудно има място за концерт, което може да бие Айфеловата
Коментари Харесай

Васко Василев след концерта на Айфеловата кула: Остава ми само да свиря на Луната

Трудно има място за концерт, което може да „ бие ” Айфеловата кула. Може би ми остава единствено да изсвирвам на Луната. Това съобщи световноизвестният цигулар Васко Василев пред NOVA. В неделя вечер той провокира същински възторг с концерт в камерната зала на първия етаж на признака на Париж.

Концертът е проведен от Българският културен институт във френската столица. С невероятното събитие институтът празнува Деня на българската култура и просвета 24 май и 20 години от основаването си.



Васко Василев описа, че е прочувствено обвързван с Париж. Още като възпитаник в Москва, той отива там на конкурс, който слага началото на кариерата му. Майка му, която е бременна, свири с него на състезанието. Тя ражда брат му в 7-ия месец, като по поръчка за осъществяването, описа виртуозът.

След това доста прочувствено прекарване следва и огромно отчаяние. Връщайки се в Москва, Василев е изпъден от учебното заведение. Той не донесъл подарък от Париж на началника на учебното заведение, което било огромен гаф в епохата на социализма. „ Имаше и други аргументи, имах двойка по история на комунистическата партия ”, добави виртуозният цигулар.

На невероятния театър на Айфеловата кула Василев  бе дружно четирима от своите сътрудници от Кралската опера „ Ковънт Гардън ”.

Французойка, японка, австрийка, англичанин и българин се срещнаха под звездите на Париж, с цел да отбележат дружно отминалия 24 май.

Това са  Флоранс Гарел /цигулка/,  Каору Ямада /цигулка/, Матю Кетъл /виола/, Гундула Лайтнер /виолончело/.

В програмата на концерта, наред с творби на Вивалди, Бизе, Брамс, Сен-Санс, „ се промъкна “ и българското “криво хоро ”, което предизвика истински възторг измежду елитната аудитория.

Васко Василев дойде за концерта в Париж непосредствено от от Япония, където имаше участия.

Концертната зала, която се намира на първия етаж на Айфеловата кула, е бутикова, с към 200 места и дава извънредно красива панорама към града.

Сега остава единствено да забележим дали Василев няма да сбъдне фантазията си и някой ден в действителност да свири на Луната.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР