Много горещи десет дни очакват Гърция с наближаването на края

...
Много горещи десет дни очакват Гърция с наближаването на края
Коментари Харесай

10 дни жега в Гърция, очакват се 41 градуса

Много горещи 10 дни чакат Гърция с наближаването на края на юни.

Температурите ще са с 2-3 градуса по Целзий над нормата. През идващите дни термометрите тук-там ще отчетат 38°-39°C и даже 40°-41°C!

Четвъртък и петък ще бъдат най-горещите дни в Атина, заяви шефът на Атинската обсерватория и теоретичен шеф Костас Лагувардос. Той чака температури над 38°-39° C, може би даже 40 ° C в някои региони “.

Националната метеорологична работа през вчерашния ден издаде незабавен бюлетин за утежняване на времето, предупреждавайки, че температурите последователно ще се покачват от през днешния ден, като предвижда, че оптималните стойности ще доближат тук-там 40° до 41°C, до момента в който за благополучие минималните температури през нощта няма да са изключително високи.

В сряда, 22 юни, температурите в южната ни съседка ще доближат 35°-37°C, а тук-там в източните елементи - 38°-39°C, оповестява kathimerini.gr.

В четвъртък се чака горещина с температури сред 36°-39°C, а локално в Тесалия, Източна Стерея и Централна Македония - 40° до 41°C.

В Атика най-горещо ще бъде в в сряда и четвъртък.

От петък и събота ще се захлади малко, като оптималните температури ще паднат с 2 до 3 градуса и няма да надвишават 37°-38°C. Ново повишаване на температурите се предвижда от неделя, 26 юни.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР