Губернаторът на Мериленд помилва повече от 175 000 осъдени за

...
Губернаторът на Мериленд помилва повече от 175 000 осъдени за
Коментари Харесай

Губернаторът на Мериленд помилва над 175 000 осъдени за употреба на марихуана

Губернаторът на Мериленд помилва повече от 175 000 наказани за приложимост на марихуана в понеделник, предава " Ройтерс ".

Масовото опрощение от губернатора демократ Уес Мур идва, откакто жителите на Мериленд гласоподаваха през ноември 2022 година за узаконяване на използването на марихуана от възрастни посредством референдум.

" Не можем да разгледаме изгодите от легализирането, в случай че не се оправим с последствията от криминализирането ", сподели Мур в понеделник, отбелязвайки, че хората с присъди по-трудно си намират жилище, обучение и работа, даже откакто са излежали присъдите си.

Този ход идва след сходно всеобщо опрощение в Масачузетс и откакто през последните години президентът Джо Байдън издаде помилвания за федерални присъди за опиати. През април администрацията на Байдън предприе стъпки, с цел да трансформира използването на марихуана в по-малко съществено закононарушение на федерално равнище.

В исторически проект, съгласно изследване на Американския съюз за цивилен свободи, за чернокожите американци е било три пъти по-вероятно да бъдат задържани по обвинявания в приложимост на марихуана спрямо белите американци.

" Ако се вгледате в предишното, виждате по какъв начин съзнателно са прилагани политики , с цел да задържат цели общности ", сподели Мур. " Говорим за принадлежности, довели до всеобщото затваряне на черни мъже и момчета. "

Изпълнителната заповед опрощава присъди, свързани с непозволено владеене на канабис и избрани присъди за непозволено владеене на опиати, сподели Мур.

Употребата и притежанието на марихуана остават противозаконни съгласно федералния закон, но  24 щата са легализирали използването на марихуана за забавление според щатски закони. Тридесет и осем щата и столицата Вашингтон позволяват използването на марихуана  за медицински цели, съгласно Националната конференция на държавните законодателни органи.
 Съединени американски щати прави крачка към узаконяване на марихуаната на федерално равнище
Съединени американски щати прави крачка към узаконяване на марихуаната на федерално равнище

Министерството на правораздаването предприе прекласифициране на канабиса като по-малко рисково вещество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР