Специализирана полицейска операция срещу трафика на хора е реализирана от

...
Специализирана полицейска операция срещу трафика на хора е реализирана от
Коментари Харесай

ГДБОП пресече канал за нелегални мигранти в София и Пловдив

Специализирана полицейска интервенция против трафика на хора е осъществена от екипи на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ на територията на София и Пловдив .

Действията са подхванати на 14 юни след следствие, почнало преди близо година, за подкрепяне на нелегално пребиваващи в страната ни чужденци да преминат през границата с Турция към Сърбия .

В хода на спецакцията, в региона на 116-и км на автомагистрала „ Тракия “ , са засечени 11 афганистанци – мъже на възраст сред 20-25 години. Задържан е водачът, който ги транспортирал, а по-късно на територията на София и Хасково са задържани и останалите съпричастни към противозаконната активност – шестима мъже и жена, български и сръбски жители. 30-годишна българка с афганистански генезис към този момент има условна присъда за същото закононарушение и към момента изтърпява изпитателния период. В хода на следствието е изяснено, че за превозването през територията на страната всеки от незаконните мигранти е заплатил по 3000 евро .

При последвалите дейности са открити голям брой леки и тежкотоварни коли , които участниците в схемата са подготвили за идни прехвърляния. Извършени са шест претърсвания , като са конфискувани автомобил, няколко мобилни телефона и карти за тях, бележки и документи, имащи отношение към активността на арестуваните.

След импортирано искане в Районен съд – Пловдив за шестимата мъже е постановена непрекъсната мярка „ задържане под стража “ , а дамата е оставена под домакински арест с контролираща гривна. С разпореждане на прокурор всички са привлечени като обвинени за закононарушение по член 281, алинея 2 вр. член 20, алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.

Прибраха в психото рисков мъж, нападнал с нож дете в столичния ж.к. „ Люлин “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР