Все повече европейски летища внедряват в системите си за сигурност

...
Все повече европейски летища внедряват в системите си за сигурност
Коментари Харесай

Кои европейски летища отменят правилото за 100 мл течност в ръчния багаж

Все повече европейски летища внедряват в системите си за сигурност 3D скенери и усъвършенстваната рентгенова технология за идентифициране на експлозиви.

Това разрешава да бъде отстранено правилото за до 100 мл течност в ръчния багаж на пасажерите, въведено след терористичната опасност с течна бомба на лондонското летище Хийтроу през 2006 година

Новото съоръжение за инспекция – наречено система за разкриване на взривни субстанции в ръчния багаж (EDS-CB) по стандарт С3, ще направи сигурносттамного по-ефективна и ще понижи опашките и закъсненията.

Още в края на 2022 година редица страни оповестиха проектите си за последователно въвеждане, а някои към този момент го направиха.

Други се надяват тази нова технология да стартира да действа преди летния сезон през 2024 година, само че все пак множеството огромни летища в Обединеното кралство изостават от проектите си, написа английският портал TimeOut. За разлика от тях, на Стария континент към този момент има европейски летища, подготвени да анулират правилото за 100 мл течност.

През април предходната година летище " Лондон Сити " стартира да употребява скенерите " C3 ", а през ноември " Лийдс Брадфорд " разгласи проектите си да направи същото тази година.

Смята се, че и лондонските " Гетуик " и " Хийтроу " би трябвало да вкарат измененията до началото на идната година.

Ирландия ги тества на летищата в Дъблин и Корк, а на летище " Шанън " технологията към този момент е въведена.

Амстердамското летище " Схипхол " също облекчи разпоредбите за течности с помощта на скенерите още през 2021 година, а в Рим " Фиумичино " и интернационалното летище " Леонардо да Винчи " също вкараха С3.

В Испания - " Барахас " в Мадрид и " Ел-Прат " в Барселона вкарват смяната тази година, тъй че на пасажерите няма да се постанова да мислят за ограничение на течностите и за изваждане на електрониката от чантите си.

До края на годината летището в Палма де Майорка също би трябвало да ги последва, а през 2025 година измененията ще бъдат въведени и в Малага  и Коста дел Сол.

От предишния октомври летище " Париж-Орли "  изпробва технологията на своя Терминал 3 и това ще продължи до същия месец през 2024 година

Летището в Женева също е почнало да опитва с новата технология, само че към момента не е оповестено непрекъснато внедряване.

В Съединени американски щати това от дълго време не е оригиналност - летищата " Хартсфийлд-Джаксън " в Атланта и " О'Хеър " в Чикаго употребяват технологията от години.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР