Руският президент Владимир Путин днес уволни четирима заместник-министри на отбраната

...
Руският президент Владимир Путин днес уволни четирима заместник-министри на отбраната
Коментари Харесай

Путин уволни 4-ма зам.-министри на отбраната

Руският президент Владимир Путин през днешния ден уволни четирима заместник-министри на защитата и назначи своята родственик Анна Цивилева на едно от овакантените места.

Руският държавен глава подписа укази, с които уволнява заместник-министрите на защитата Николай Панков, Руслан Цаликов, Татяна Шевцова и Павел Попов. Според съветски медии новоназначената Цивилева е щерка на братовчед на Путин.

Анна Цивилева е ръководител на фондация " Защитници на отечеството ". Тя ще дава отговор за общественото и жилищното обезпечаване на военните и ще изведе тези процеси на " ново качествено равнище ", отбелязва ТАСС.

Първи заместител на министъра на защитата Андрей Белоусов става Леонид Горнин, който до момента заемаше поста заместник-министър на финансите.

Сред новоназначените заместници на Белоусов е Павел Фрадков, който е наследник на някогашния министър-председател Михаил Фрадков. Преди това Фрадков е заемал длъжността първи заместник-управител на президентските парцели. Неговата сфера на отговорност ще включва въпроси, свързани с ръководството на собствеността.

Четвъртото овакантено място ще заеме Олег Савелиев, който е бил инспектор на Сметната палата до 2024 година

Путин предприе новите рокади, откакто предишния месец назначи Белоусов за министър на защитата, а дългогодишния началник на ведомството Сергей Шойгу бе назначен отпред на съветския Съвет за сигурност. Изглежда, че съветският президент се пробва да назначи лоялни хора в министерството на защитата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР