Руският опозиционен лидер Алексей Навални е написал в мемоарите си

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални е написал в мемоарите си
Коментари Харесай

Навални започнал политическата си кариера, вдъхновен от американски сериал

Руският опозиционен водач Алексей Навални е написал в записките си " Патриот ", които бяха оповестени посмъртно в Съединени американски щати, че акцията за кмет на Москва през 2013 година е въодушевена от американския сериал " The Wire ", материал на Дейвид Саймън за престъпността и властта в Балтимор.

Alexei Navalny memoir says The Wire inspired political career: ‘I’m a big fan’

„ Има причина да напиша, че нашата акция беше като филм. Аз съм огромен почитател на The Wire. Един сезон имаше история за воин, който се кандидатира за кмет на Балтимор. Обясних на чиновниците си, че желая същия сюжет: сцена, столове за възрастни хора, групи от други хора, които стоят в близост, евентуално е много типично за американска предизборна акция, само че никой не е правил сходно нещо в Русия ", написа Навални, който умря в пандиза през февруари.
Навални не стана кмет, само че тази акция беше началото на политическата му кариера и той се кандидатира за президент на Русия, написа " Гардиън ".

Сериалът " The Wire " продължи шест сезона от 2002 до 2008 година и е за измисления кмет Томи Карсети, изигран от ирландския артист Ейдън Гилън.

Навални беше затворен през 2021 година и след многочислени процеси беше наказан на повече от 20 години затвор. Той умря в пандиза през февруари 2024 година, а съветската съпротива и Западът считат, че гибелта му е била насилствена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР