Министерството на външните работи на Естония обяви решението да експулсира

...
Министерството на външните работи на Естония обяви решението да експулсира
Коментари Харесай

Естония обяви руски дипломат за персона нон грата

Министерството на външните работи на Естония разгласи решението да експулсира един от съветските дипломати поради дейности, " подкопаващи сигурността и конституционния ред " на страната, оповестиха на уеб страницата на ведомството.

 „ Дейностите на това лице са в нарушаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки и той би трябвало да напусне Естония до 29 март “, се споделя в изказването.

В петък организацията извика краткотрайния д`афер на съветското посолство и му връчи съответната дипломатическа нота. Според естонското външно министерство дипломатът " директно и интензивно " е взел участие в " подкопаването на сигурността и конституционния ред " на страната. Служител на съветското посолство популяризира " агитация, оправдаваща военните дейности на Русия и разделяща естонското общество ", сподели министерството.

По-рано Москва, в отговор на решението на Талин да понижи размера на съветското посолство, намали равнището на своя дипломатически представител в републиките до шарже д`афер. Руското външно министерство съобщи, че естонските управляващи през последните години " целеустремено унищожават цялата гама от връзки с Русия ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР